Κλείσιμο

Αριστερή Πλατφόρμα: Στάση πληρωμών στο ΔΝΤ και εναλλακτική πορεία

Στάση πληρωμών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για την πορεία της χώρας ζητεί από την κυβέρνηση η Αριστερή Πλατφόρμα με δισέλιδο κείμενο θέσεων που κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αντικρούσει την προπαγάνδα των κυρίαρχων κύκλων, οι οποίοι κατατρομοκρατούν το λαό (...) η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η επιβολή νέου μνημονίου εκείνης ή της άλλης μορφής και η παράταση της εφαρμογής των προηγούμενων» αναφέρει χαρακτηριστικά η Αριστερή Πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα μιλάει στην ΚΕ ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.



«Δεν θα καταβάλουμε τη δόση του 1,6 δισεκ. ευρώ στις 5 Ιουνίου στο ΔΝΤ» ξεκαθάρισε όμως και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ζητώντας από τους δανειστές συμφωνία. 

«Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν... Αυτό είναι γνωστό, και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα επιτευχθεί μια ισχυρή συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Την κάθετη διαφωνία τους με την κυβερνητική πολιτική και τις κατευθύνσεις της διαπραγμάτευσης, εκφράζουν δέκα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) με κοινή δήλωση που κατέθεσαν στη συνεδρίαση του οργάνου. 

Μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική, κάτι τέτοιο θα ήταν «η αρχή του τέλους» για το κοινό νόμισμα προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο ΒΒC.




Πηγή: skai.gr