Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αντιλαϊκή συμφωνία με τους εταίρους

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε -αντιλαϊκή- συμφωνία με τους εταίρους το επόμενο διάστημα έκανε το Σάββατο ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στα χωριά της Φθιώτιδας και της Καρδίτσας.

«Θα πρόκειται για μια αντιλαϊκή συμφωνία που θα περιέχει νέα επώδυνα μέτρα για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Ενώ βεβαίως δε γίνεται κουβέντα -όχι για ανάκτηση των απωλειών που είχε ο λαός στα χρόνια της κρίσης- αλλά ούτε και για την κατάργηση κάποιων εφαρμοστικών - αντεργατικών νόμων ή πολύ περισσότερο για την πρόταση συνολικά του ΚΚΕ που έχουμε καταθέσει στην Βουλή. 'Αρα ο λαός να ετοιμάζεται. Να οργανώνει την πάλη του, την συμμαχία του ενάντια στα μονοπώλια, τη ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι εκλογές και το δημοψήφισμα χρησιμοποιούνται όχι για να εκφρασθεί η θέληση του ελληνικού λαού, αλλά για να κάνουν τον ελληνικό λαό συνένοχο στις αντιλαϊκές συμφωνίες που προτίθενται να υπογράψουν κάτω από το βάρος καταστροφολογίας και εκβιαστικών διλημμάτων» υποστηρίζει στο μεταξύ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Επένδυση.

Όπως σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας «νέες εκλογές δεν θα λύσουν τα λαϊκά προβλήματα, όπως δεν τα έλυσαν και πριν από τέσσερις μήνες. Μπορεί βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, όπως και τα προβλήματα με τον εταίρο του στην κυβέρνηση».

Πηγή: skai.gr