Κλείσιμο

Τσίπρας προς Πιτέλα: Καταστροφική για την Ελλάδα η τελευταία 5αετία

«Τα τελευταία πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης ήταν καταστροφικά για την Ελλάδα και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο -και μέλος του Ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος- Τζιάνι Πιτέλα κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Πιτέλα από την πλευρά του τόνισε ότι η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι κατά της λιτότητας και υπέρ μιας «εναλλακτικής, οικονομικής πολιτικής».

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι εντελώς συγκεκριμένος» είχε προειδοποιήσει προ ημερών σε συνέντευξη Τύπου ο Τζιάνι Πιτέλα ανακοινώνοντας ότι θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κίνδυνος, όμως, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά και την Ευρώπη. Βεβαίως, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά και η Ευρώπη, από πλευράς της, θα πρέπει να υιοθετήσει μία πιο ανοικτή στάση, μία πιο ανοιχτή συμπεριφορά, ώστε να υπάρξει μία συμφωνία» υπογράμμισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

Σαφές μήνυμα ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε «παράλογες απαιτήσεις» στον ΦΠΑ τα εργασιακά ή το ασφαλιστικό, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ