Κομισιόν: Δεν υπάρχει διορία στις διαπραγματεύσεις, το Eurogroup έτοιμο ανά πάσα στιγμή

Δεν υπάρχει διορία για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των πιστωτών και της Ελλάδας, όμως «όσο ταχύτερα προχωρήσουν οι επαφές τόσο το καλύτερο», δήλωσε σήμερα Παρασκευή η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Τόνισε πως το Eurogroup είναι έτοιμο να συνεδριάσει εκτάκτως ανά πάσα στιγμή, επικαλούμενη σχετική δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, όμως – όπως διευκρίνισε – το χρονοδιάγραμμα θα κριθεί από τον «ρυθμό» με τον οποίο θα υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Η κ. Αντρέεβα προσέθεσε πως οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς κατά τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά την επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης για διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, πέραν δηλαδή του Brussels Group και των τεχνικών κλιμακίων, η εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε πωςπαρότι υπάρχει περιθώριο για πολιτικές επαφές που θα μπορούσαν να «επιτρέψουν την πρόοδο» στη διαπραγμάτευση, όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με την «κανονική θεσμική διαδικασία».

«Πρώτα συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων, μετά Eurogroup», ξεκαθάρισε. Παραπλήσιο μήνυμα είχαν στείλει νωρίτερα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ.
Πηγή: skai.gr