Για αδιέξοδο και μικρή πρόοδο στη Ρίγα κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος

Για αδιέξοδο στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, το βράδυ της Πέμπτης στη Ρίγα, κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος, τη στιγμή πάντως που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως στόχος της Αθήνας είναι να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ.

«Δύο ώρες συνομιλιών και μετά ‘καληνύχτα’», είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι η κ. Μέρκελ απλώς καληνύχτισε τους δημοσιογράφους που την περίμεναν μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

«Καμία πρόοδος στη Ρίγα», είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, που προσθέτει ότι εξακολούθησαν να υπάρχουν οι ίδιες διαφωνίες.

Ο Τσίπρας ελπίζει σε συμφωνία ήδη τον Μάιο», σημειώνει σε άρθρο της η Die Zeit, αν και προσθέτει ότι πολύ μικρό μέρος του περιεχομένου της συζήτησης των τριών ηγετών έχει γίνει γνωστό.

«Φιλική και εποικοδομητική η συναντήσει», τιτλοφορείται η Tagesschau, αν και προσθέτει ότι δεν επετεύχθη κάποια σημαντική πρόοδος κατά τη χθεσινή συνάντηση.

Όπως πάντως επισημαίνουν όλες οι εφημερίδες, ήδη πριν από τη διεξαγωγή της χθεσινής συνάντησης ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε προειδοποιήσει να μην υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες.

Το αποφασιστικό νέο ραντεβού για το ελληνικό ζήτημα θα είναι η επόμενη σύνοδος του Eurogroup στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Ιουνίου.
Πηγή: skai.gr