Σρέντερ: Ήταν σωστό να βάλουμε την Ελλάδα στο ευρώ

«Ήταν σωστό να βάλουμε την Ελλάδα στο ευρώ», δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Βάσει των στοιχείων που λάβαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν υπήρχε τότε κανένα πρόβλημα», απάντησε ο κ. Σρέντερ, όταν ρωτήθηκε αν ήταν σωστή απόφαση η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Παρόλα αυτά, ο πρώην καγκελάριος πρόσθεσε ότι μετά την υιοθέτηση του ευρώ «οι ελληνικές κυβερνήσεις θα έπρεπε να έχουν παραδεχθεί ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στο φορολογικό σύστημα. Εκεί έκαναν όλες οι κυβερνήσεις σημαντικά λάθη».

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα μας, ο κ. Σρέντερ σημείωσε πως η Ευρώπη «θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να υιοθετήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» και τόνισε πως «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε μια χώρα να καταστραφεί από τις διεθνείς αγορές».

Ο κ. Σρέντερ εκτίμησε πως η χώρα μας θα παραμείνει στην ευρωζώνη και πρόσθεσε: «Και επίσης το εύχομαι. Παρεμπιπτόντως θεωρώ ότι είναι λάθος να κάνουμε εικασίες τώρα για ένα σχέδιο Β. Διότι αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συνέχιση της μέχρι τώρα πολιτικής – μεταρρυθμίσεις και βοήθεια – δεν έχει καμία πιθανότητα» επιτυχίας.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ