Αποχώρησε η ΝΔ από επιτροπή μετά από κατηγορίες της Κατριβάνου

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ και την αποχώρησή της από την αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής προκάλεσαν αναφορές της κ. Κατριβάνου σε ακροδεξιά ιδεολογία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη συνάντηση της Επιτροπής Δημόσιας , Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής με το Εθνικό Ινστιτούτο Ανωτέρων Μελετών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της Γαλλίας στο οποίο μετέχουν ανώτατα στελέχη της Γαλλικής διοίκησης, με σκοπό να ενημερωθούν για τα θέματα αντιμετώπισης κινδύνων στην Ελλάδα.

Απευθυνόμενη στους Γάλλους αξιωματούχους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου μίλησε για ακροδεξιά ιδεολογία της προηγούμενης κυβέρνησης και υποστήριξε πως σιγά σιγά η χώρα αρχίζει να εκδημοκρατίζεται. Αναφορά που προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και Σίμου Κεδίκογλου οι οποίοι αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας προκειμένου να μην δώσουν συνέχεια στο επεισόδιο ενώπιον των ξένων προσκεκλημένων.

Σε δήλωσή τους, λίγο αργότερα οι κ. Τζαβάρας και Κεδίκογλου ανέφεραν: «Είναι πολιτικά χυδαίο και θεσμικά απαράδεκτο να κατασυκοφαντείς την ελληνική δημοκρατία σε ξένους επίσημους επισκέπτες. Καλό θα είναι να μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δημοκρατία υπήρχε στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να υπάρχει. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες για ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι το καλύτερο δώρο στους νεοναζιστές είναι να κυκλοφορούν ελευθέρα στην Ελλάδα λαθρομετανάστες. Αποχωρήσαμε γιατί αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα τσίρκο που εκθέτη την χώρα».
Πηγή: skai.gr - Πηνελόπη Γκάλιου