Γ. Παπαθανασίου: «Θράσος από στελέχη του ΠΑΣΟΚ»

Ερωτηθείς αν θα πάμε με στις εκλογές με τους ήδη ανεβασμένους τόνους
«Νομίζω ότι οι τόνοι ανεβαίνουν διότι ενώ το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε κανονικά να απολογείται και να κοιτάξει πώς θα έπρεπε πως να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες και να τις διαχύσει και στους άλλους. Και θα ήθελα να σας θυμίσω ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό όταν εμείς συζητούσαμε για προβλήματα διαφθοράς, διαπλοκής ακούγαμε από την κυβέρνηση «τι είναι αυτά που λέει η ΝΔ που ισοπεδώνει τα πάντα, που δηλητηριάζει το κλίμα, που όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα» και διάφορες τέτοιες βαρύγδουπες αηδίες, τη στιγμή που ο κόσμος το έχει τούμπανο μερικοί το είχαν κρυφό καμάρι και τώρα που έσπασε το απόστημα και πλέον αυτά τα οποία όλοι γνωρίζανε αποδεικνύονται το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί αντί να απολογηθεί να πει ότι όλοι τα ίδια είμαστε και εκεί είναι η βασική μας διαφορά.
Δεν είμαστε όλοι τα ίδια, ασφαλώς δεν είναι οι ευθύνες ίδιες, ασφαλώς δε φταίει στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση για τα νομοθετήματα που περνάει και νομίζω ότι αυτή η όξυνση είναι το μόνο όπλο που έχει απομείνει στο ΠΑΣΟΚ διότι μου θυμίζει αυτό που πιάνεις τον Κωστάκη που αντιγράφει και σου λέει αντιγράφει και ο Γιώργος, ενώ δεν είναι έτσι».
«Εμένα με ενοχλεί το θράσος. Ακουσα τον κ. Ανθόπουλο προ ημερών ακόμη και γι` αυτή την ιστορία να λέει ότι η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα σκανδαλολογίας. Μα πού ζούμε, έχουμε τρελαθεί τελείως; Δηλαδή οι ίδιοι οι υπεύθυνοι, αυτοί οι οποίοι έχουν αποπεμφθεί από το ίδιο τους το κόμμα κατηγορούν την ΝΔ. Δηλαδή πραγματικά «μωραίνει Κύριος», δεν είναι δυνατόν, είναι θράσος αυτό το οποίο βλέπουμε να έχουνε ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια τους να πείσουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Εγώ εξοργίζομαι με την αντιμετώπιση αυτή, δηλαδή τι πρέπει να κάνεις όταν βγαίνεις στην τηλεόραση και έχεις απέναντί σου κάποιον ο οποίος έχει «συλληφθεί κλέπτων οπώρας» και προσπαθεί να σου πει ότι τώρα δεν είναι μέρα, είναι νύχτα;»
Για το, με τον «καυγά» δεν ακούμε προγράμματα
«Θα συμφωνήσω ότι αυτός ο καυγάς έχει πλέον εξαντληθεί και έχει κουράσει. Το ακούσαμε, το χωνέψαμε, το εμπεδώσαμε, τέλος. Εγώ νομίζω ότι ασφαλώς το θέμα αυτό είναι σημαντικό αλλά ανεδείχθη και πρέπει η προεκλογική περίοδος να κυλήσει και να εστιαστεί στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και στις συγκεκριμένες λύσεις που το κάθε κόμμα προτείνει. Δυστυχώς δεν τα ακούμε διότι αυτή την στιγμή έχει καταληφθεί το σύμπαν από την ιστορία αυτή που είναι μεν σημαντική αλλά δεν μπορεί να μονοπωλεί και μάλιστα επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα την όλη υπόθεση. Θέλω να πιστεύω ότι και μετά τη σημερινή συζήτηση στην Βουλή που άλλωστε είχε προκληθεί πολύ πριν το θόρυβο, θέλω να πιστεύω ότι θα κλείσει το ζήτημα που δεν έχει τίποτα άλλο να πει και πρέπει να επανέλθουμε σε συγκεκριμένα προβλήματα και σε συγκεκριμένες προτάσεις και εκεί πρέπει να μείνουμε».
Πηγή: skai.gr