Κλείσιμο

Δύο διατάξεις απέσυρε ο Υπουργός Ανάπτυξης

Ο `Ακης Τσοχατζόπουλος απέσυρε χθες σειρά άρθρων και διατάξεων που περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού. Ο υπουργός απέσυρε εξ ολοκλήρου τα άρθρα 25 28 και 33 με το αιτιολογικό ότι έχουν περιληφθεί σε άλλο νομοσχέδιο του Υπουργείου, το οποίος όμως δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή και δεν πρόκειται να κατατεθεί πριν τις εκλογές. Ειδικά το άρθρο 28, αποτελεί φωτογραφική ρύθμιση για ορισμένα πολυτελή ξενοδοχεία, δίνοντας τη δυνατότητα σε διάστημα ενός έτους να εκδοθεί ή να αναθεωρηθεί η οικοδομική άδεια των ξενοδοχείων αυτών «Α"και «ΑΑ» κατηγορίας, εφόσον έχουν χαρακτηριστεί ως επενδύσεις μείζονος τουριστικής σημασίας ή εφ όσον για την ανέγερσή τους έχουν επενδυθεί κεφάλαια εξωτερικού σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της συνολικής επένδυσης.
Αλλη διάταξη που απέσυρε ο κ. Τσοχατζόπουλος αφορούσε τουριστική επένδυση στο νομό Ηλείας, εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού Δημήτρη Γεωργακόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, μετά τη δήλωση του κ. Γεωργακόπουλου για ανάγκη απόσυρσης στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Ο επιχειρηματίας της Ρόδου
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κύπριου επιχειρηματία Νικολή Νικαλαϊδη, ο οποίος κατασκεύασε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στην παραλία Κολύμπια της Ρόδου, το οποίο -όπως είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι ο ΣΚΑΪ- λειτουργούσε χωρίς οικοδομική άδεια, με γεννήτριες και χωρίς ειδικό σήμα του ΕΟΤ. Ο επιχειρηματίας, στην προσπάθειά του να νομιμοποιήσει το αυθαίρετο επικαλέσθηκε φωτογραφική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Γεωργακόπουλου. Σύμφωνα με την απόφαση, η περιοχή Κολύμπια, υπάγεται στις περιοχές ελέγχου τουριστικής ανάπτυξης και ως εκ τούτου ο επιχειρηματίας μπορούσε να προχωρήσει στη νομιμοποίηση του αυθαιρέτου.
Υπενθυμίζεται ότι η πολεοδομία Ρόδου τον περασμένο Απρίλιο είχε χαρακτηρίσει το κτίσμα 27.000 τμ ως αυθαίρετο και είχε επιβάλει στον ιδιοκτήτη το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα πρόστιμο των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
ΝΔ: πανικόβλητη η κυβέρνηση
Ο υπεύθυνος τομέα τουρισμού της ΝΔ, Γιώργος Σαλαγκούδης, επισημαίνει, ότι «ο υπουργός ανάπτυξης πανικόβλητος από την πιθανή νέα κατακραυγή της κοινής γνώμης, αποσύρει το ένα μετά το άλλο, άρθρα και διατάξεις, που κρύβουν επιλήψιμες και ρουσφετολογικές ρυθμίσεις, φοβούμενος ότι η ΝΔ θα τις καταγγείλει στην ολομέλεια.
Για «σκανδαλώδεις» και «ρουσφετολογικές» ρυθμίσεις εις βάρος περιοχών που είναι περιβαλλοντικά σημαντικές, κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΝ Ασημίνα Ξηροτύρη.
Εντωμεταξύ και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λάμπρος Παπαδήμας, απέσυρε χθες από την ψήφιση του εκλογικού νομοσχεδίου τροπολογία με την οποία νομιμοποιούνταν οι δαπάνες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης - έως τις 10 Δεκεμβρίου 2003 - για έργα, προμήθειες, επιχορηγήσεις και αμοιβές προσωπικού.
Πηγή: skai.gr