Π. Καμμένος: «Σε λίγο θα καταθέτουμε ερωτήσεις στη Βουλή και στον εισαγγελέα ταυτόχροναΙ»

Για την κυβέρνηση
«Είναι μια περίοδος που όλοι τρέχουμε να προλάβουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τα πάντα μέσα σε λίγες ημέρες».
Για το σκάνδαλο Πάχτα
«Η αλήθεια είναι ότι πλέον η τροπολογία που ήταν η κορυφή του παγόβουνου, αποκαλύπτει σιγά σιγά ότι αυτό που συνέβη με το θέμα του Πόρτο Καράς, έχει συμβεί σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες, έχει συμβεί σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις που κλείνει η κυβέρνηση φεύγοντας από την εξουσία».
«Το σημαντικό είναι ότι παρότι αυτά τα θέματα αποκαλύπτονται, παρότι ουσιαστικά ο ελληνικός λαός χάνει δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια από τα χρήματα που θα έπρεπε να μπαίνουν στην υγεία, στην παιδεία, στα έργα υποδομής, φαίνεται ότι κάποιοι συνεχίζουν την ίδια τακτική».
«Έχουμε σχεδόν 45 μέρες πριν από τις εκλογές και βλέπουμε ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης οι οποίες είναι σκανδαλώδεις και έχουν να κάνουν με κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος».
«Αυτή η τροπολογία που συζητείται τις τελευταίες ημέρες είναι απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. Διότι καμία τροπολογία δεν πάει στη Βουλή χωρίς τη συναίνεση, όχι ενός υφυπουργού, αλλά χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης και του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου».
«Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις που δώσαμε μεγάλη μάχη στη Βουλή, είδαμε ότι τα πράγματα περάσαν... όπως λέει ο ελληνικός λαός `στο ντούκου` και μετά από έξη μήνες, ένα, δύο χρόνια, υποθέσεις τέτοιες ήρθαν ως σκάνδαλα με πρωτοσέλιδα ή με πρώτες ειδήσεις στον ηλεκτρονικό Τύπο».
«Τέτοιες υποθέσεις υπάρχουν πάρα πολλές και νομίζω ότι πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου τις μισές ώρες τις περνάμε στο κοινοβούλιο και τις άλλες μισές ώρες στους εισαγγελείς. Η μόνη τακτική που μπορούμε πλέον να ακολουθήσουμε είναι να καταθέτουμε ερωτήσεις στη Βουλή και να τις κοινοποιούμε προς την εισαγγελία».
Για τη Γενική Τράπεζα
«Σήμερα στη Βουλή -σας το αποκαλύπτω εδώ- καταθέσαμε μια επίκαιρη ερώτηση -την οποία την υπογράφω εγώ και κατατίθεται επίσημα από το κόμμα της ΝΔ και επιλέγεται για να συζητηθεί την Πέμπτη- που έχει να κάνει, όχι με τροπολογία, αλλά με υπουργική απόφαση η οποία με ένα καταπληκτικό τρόπο, -δεν έχει ξανασυμβεί σχεδόν ποτέ αυτό-, υπογράφεται στις 15 Ιανουαρίου και δημοσιεύεται στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως 16 Ιανουαρίου, την άλλη μέρα. Η ταχύτητα αυτή είναι πρωτοφανής. Το θέμα έχει να κάνει με το ξεπούλημα της Γενικής Τράπεζας. Εδώ πλέον έχει απόλυτη ευθύνη και ο υπουργός που το υπογράφει, ο κύριος Παπαντωνίου, αλλά έχει απόλυτη ευθύνη και η κυβέρνηση».
«Εδώ έχουμε μια πώληση με παράδοση ουσιαστικά και του μάνατζμεντ που δεν εξασφαλίζει με κανένα τρόπο το μέλλον των εργαζομένων, πράγμα που το εξασφαλίζανε οι άλλες δυο προσφορές των ελληνικών εταιρειών που ήταν και πιο συμφέρουσες οικονομικά κατά 10%».
Για το χρηματιστήριο

«...Και την τροπολογία για το χρηματιστήριο -την οποία την πήραν την τελευταία στιγμή- ποιος την υπέγραφε; Την υπέγραφε κάνας βουλευτής πάλι; Την υπέγραφε επίσημα ο υπουργός για να δοθούν οι δυνατότητες να μην διωχθεί κανείς για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου».
Με αφορμή την παραπομπή του Γκέστερ, επικεφαλής του γερμανικού ιδρύματος εργασίας, στη δικαιοσύνη
«Παραπέμπεται γιατί δεν έκανε δημόσιο διαγωνισμό. Αραγε τί θα έπρεπε να συμβεί εδώ για τα ελληνικά τουριστικά ακίνητα όπου βλέπουμε ένα φαινόμενο πραγματικά καταπληκτικό: ξεπουλιούνται όλες οι παραλίες της Ελλάδος, ξεπουλιούνται όλα τα ΞΕΝΙΑ του ΕΟΤ, σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα με προσωπικά τηλεφωνήματα στελεχών των ΕΤΑ εν γνώση του προέδρου του κ. Χωμενίδη, σε επιχειρηματίες».
«Ξεπουλιούνται ακτές όπως το Πόρτο Χέλι και ενοικιάζονται για λιγότερο τίμημα από ότι ήταν ενοικιασμένες προηγουμένως. Υπάρχει πλήρης απαξίωση. Με την υπόθεση την Λαγονησίου όπου είδαμε 40 στρέμματα να δίδονται προς 15 χιλιάδες ευρώ και άλλα 45 στρέμματα τα οποία το 2009 θα πληρωθούν άλλα 110 χιλιάδες ευρώ... Το θέμα των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό και θεωρώ ότι άμεσα θα πρέπει να πάρουν μια απόφαση από την κυβέρνηση να σταματήσουν οποιεσδήποτε αγοροπωλησίες σε αυτή την περίοδο. Διότι είναι αδιαφανείς, δεν γίνονται με κανένα διαγωνισμό, παραδέχονται οι ίδιοι στον ΕΤΑ ότι κάνουν μια προκαταρκτική έρευνα να δουν που θα πιάσει η τιμή αλλά τελικά στην προκαταρκτική έρευνα τελειώνουν αυτές οι δουλειές».
«Γιατί υπάρχει αυτός ο πανικός να τελειώσει αυτή η υπόθεση των ΕΤΑ και να πουληθούν τα ΕΤΑ σε συγκεκριμένους «επενδυτές» μέσα σε προεκλογική περίοδο; Γιατί δηλαδή να προκαταβάλλεται αυτή τη στιγμή η απόφαση της επόμενης κυβερνήσεως; Η περιουσία του ΕΟΤ, η περιουσία του ελληνικού λαού, ξεπουλιέται χωρίς διεθνείς διαγωνισμούς με αδιαφανείς διαδικασίες και όχι μόνο αυτό αλλά μπαίνουν στο χρηματιστήριο τα ελληνικά τουριστικά ακίνητα και η μειοψηφία πλέον είναι εκείνη η οποία θα διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία. Δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο αυτό».
Πηγή: skai.gr