Διαψεύδει το Μαξίμου τα περί αιφνιδιασμού Δραγασάκη από το non paper

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο, ο Γιάννης Δραγασάκης δεν γνώριζε την ύπαρξη του non paper, πριν συναντηθεί την Τρίτη με τον Μάριο Ντράγκι και ενημερώθηκε για την ύπαρξη του εγγράφου από τον ίδιο τον επικεφαλής της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε τοn ισχυρό άντρα της ΕΚΤ ότι υπάρχουν δυνατότητες επίτευξης μιας ρεαλιστικής συμφωνίας, ο κύριος Ντράγκι του έδειξε το non paper που είχε εκδοθεί το απόγευμα από το Μαξίμου και έκανε λόγο για κλίμα αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση. Ο κ Δραγασάκης που αιφνιδιάστηκε, επικοινώνησε αμέσως με την Αθήνα και φέρεται να είπε στον κ. Ντράγκι ότι εκδόθηκε εν αγνοία του.

Μυθοπλαστικής υφής χαρακτήρισε με δελτίο τύπου η αντιπροεδρία τα δημοσιεύματα που αφορούν στη χθεσινή επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην έδρα της ΕΚΤ και σημείωσε ότι δεν αντέχουν καν σε σχολιασμό, πόσο μάλλον σε διάψευση.

«Όσοι σπεύδουν να προκαλέσουν αντιπερισπασμούς, “ανακαλύπτοντας” δήθεν ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο, απλά ματαιοπονούν συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ καλεί όσους ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα, να ανατρέξουν σε όσα ευκρινώς δηλώθηκαν την Τρίτη.

«Η δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών είναι η
μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για την εποικοδομητική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας», καταλήγει το δελτίο τύπου.
Πηγή: skai.gr