Τόσκας για ελικόπτερο: Υπήρχαν και άλλα ιπτάμενα μέσα για αεροδιακομιδές

Στις κατηγορίες της κυριακάτικης εφημερίδας Πρώτο Θέμα ότι χρησιμοποίησε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί στο Αίγιο απάντησε ο υφυπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τόσκας.

«Πήγα στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως, μετά από συνεννόηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, για να συναντηθώ με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία που ήδη βρισκόταν στο εκεί εργοστάσιο των ΕΑΣ, ώστε να τους ενημερώσω για τις δυνατότητες της επιχείρησης και να εξετάσουμε τα περιθώρια συνεργασίας, σύμφωνα με το πνεύμα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης» αναφέρει.

Για το ελικόπτερο ο κ. Τόσκας δηλώνει ότι ανήκει επιχειρησιακά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά τη δίωρη απουσία του, υπήρχαν και άλλα ιπτάμενα μέσα διαθέσιμα για αεροδιακομιδές.

«Πρόκειται για δημοσιεύματα τα οποία παντελώς στερούνται σοβαρότητας!» αναφέρει κάνοντας λόγο «για μονταζιέρα της Συγγρού».

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ τον οχετό σπίλωσης και κατασυκοφάντησής μου, όντας προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές που εκπροσωπεί η σημερινή κυβέρνηση, την οποία τάχθηκα να υπηρετήσω» καταλήγει ο υφυπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός σχολίασε ότι «αν επρόκειτο για το μοναδικό επιχειρησιακό έτοιμο ελικόπτερο είμαι αντίθετος με αυτές τις πρακτικές».

"Ο κ. Τόσκας ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, και ως μέλος του τομέα άμυνας του ΠΑΣΟΚ έδινε την εικόνα επίμονου αλλά σεμνού ανθρώπου. Τι είναι αυτό που τον άλλαξε; Προφανώς αυτό που τον οδήγησε στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε να δεχθεί να είναι υφιστάμενος του κ. Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ" σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: skai.gr