Γεωργιάδης: Συμφωνώ με Μανιό για ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός, λείπουν 2 δισ.

Με τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού στον ΣΚΑΪ για ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές συμφώνησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Για την πληρωμή μισθών και συντάξεων και την πληρωμή δανειακών υποχρεώσεων μας λείπουν 2 δισεκ. ευρώ, ή θα βρεθούν από κάπου ή θα γίνει πιστωτικό γεγονός συμφωνώ με τον κ. Μανιό» ανέφερε χαρακτηριστικά στον σταθμό μας, σχολιάζοντας την επίμαχη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε, επί συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, οι δανειστές δεν είχαν ζητήσει μείωση κυρίων συντάξεων, κάτι που σημαίνει ούτε σκληραίνουν τη στάση τους.

«Ούτε πρέπει να γίνει για τις κύριες» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι στις επικουρικές χρειάζεται να γίνουν περικοπές. «Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σημαίνει ότι τα ταμεία πληρώνουν όσο έχει η τσέπη τους και όχι παραπάνω. Αν δεν εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές θα πρέπει να επιδοτούμε τα ταμεία με 1,1 δισεκ. ευρώ με μεγαλύτερους φόρους στον ιδιωτικό τομέα και ας χάσουν ιδιωτικοί υπάλληλοι τη δουλειά τους για να κάνουν το κομμάτι τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε δε ότι 200.000 άνεργοι έχουν δημιουργηθεί μόνο το τελευταίο τρίμηνο με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος χαρακτήρισε προσωπικό το σχόλιο του Νίκου Μανιού, εκτιμώντας πως δεν πιστεύει ότι θα γίνει. «Το ΔΝΤ έχει παράλογες εμμονές όπως ομαδικές απολύσεις και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις.... έχουμε σκληρό κακοτράχαλο μαραθώνιο με σκαμπανεβάσματα, αλλά στο τέλος θα βρεθεί λύση» εκτίμησε ο κ. Παπαχριστόπουλος.
Πηγή: skai.gr