Κλείσιμο

Η σκόνη κατακάθεται

Στο μικροσκόπιο των επιτελείων των κομμάτων τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα δημοσκοπήσεων, οι οποίες καταγράφουν υποχώρηση της αρχικής ευφορίας που προκάλεσε η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό του ΣΚΑΪ δείχνει τη ΝΔ να προηγείται με 5,6% στο ερώτημα «ποιά κυυβέρνηση θεωρείτε καταλληλότερη», ενώ στην παράσταση νίκης κατά 10,4%
Στην ίδια δημοσκόπηση, το 74,2% θεωρεί συνυπεύθυνο τον Γιώργο Παπανδρέου για την ασκούμενη πολιτική. Το 64,9% θεωρεί πως ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του από την πολιτική Σημίτη, και το 70% να ζητήσει άμεσα την αλλαγή κάποιων υπουργών και μελών του Εκτελεστικού Γραφείου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου κρίνεται έστω και οριακά ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Κώστα Καραμανλή, καθώς προηγείται μόλις κατά 0,8%.
«Ο κόσμος εδώ και περίπου 20 μήνες πιστεύει σταθερά ότι η ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα» σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής ΝΔ Θεόδωρος Κασσίμης. [βλέπε κείμενο]
Από την πλευρά της η Μιλένα Αποστολάκη, μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι στη δημοσκόπηση καταγράφεται ότι ο κόσμος θέλει καινούρια πρόσωπα και πολιτικές.
Πηγή: skai.gr