Τσίπρας: Σε κρίσιμη φάση η διαπραγμάτευση, πιστεύω σε συμφωνία σε λίγες μέρες

«Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, στόχος είναι ο έντιμος συμβιβασμός στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στην πολιτική γραμματεία και στο προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους-πιστωτές.

Ο πρωθυπουργός επανάλαβε πως σε περίπτωση που η λύση που θα βρεθεί είναι εκτός του πλαισίου που τέθηκε από τους πολίτες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τότε η συμφωνία θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα.

Εξέφρασε ωστόσο εκ νέου την πεποίθηση πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει συμφωνία εντός του πλαισίου που θέλει η κυβέρνηση, και συνεπώς δεν θα υπάρχει ανάγκη δημοψηφίσματος.

Ενστάσεις εξέφρασαν τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, επισημαίνοντας ότι «με όλα αυτά που απαιτούν οι δανειστές, ο συμβιβασμός δε θα είναι αμοιβαία επωφελής».

Το πρωί, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Πηγή: skai.gr