Θεοχάρης: Η κυβέρνηση ανοίγει μια ΕΡΤ στο μοντέλο του Λαλιώτη και του Μαρούδα

«Με το παρόν σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση ανοίγει μια ΕΡΤ στο μοντέλο του Λαλιώτη και του Μαρούδα. Η νέα ΕΡΤ θα είναι πλήρως ελεγχόμενη από τον Υπουργό» τόνισε τη Δευτέρα ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου.

«Κανένα Εποπτικό Συμβούλιο, κανένας εποπτικός μηχανισμός δεν θα υπάρχει μεταξύ του Υπουργού και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, κανένας μηχανισμός δεν θα εξασφαλίζει την ποιότητα και την ανεξαρτησία του προγράμματος. Η πρόταση του Ποταμιού για τη λειτουργία Συμβουλίου Εξασφάλισης Ποιότητας δεν έγινε αποδεκτή. Τι σημαίνει η επιλογή της κυβέρνησης για μη ύπαρξη Εποπτικού Συμβουλίου; Ότι σε δεδομένη στιγμή, αν μια εκπομπή δεν είναι του απόλυτου γούστου του Υπουργού θα μπορεί να μην παίζεται…» εξήγησε.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ακόμη ότι στο ν/σ προβλέπεται η συμμετοχή δυο εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ. «Καλό είναι να ακούγεται η γνώμη των εργαζομένων, αλλά γιατί θα πρέπει να μη μπορεί να λαμβάνεται καμιά απόφαση χωρίς αυτούς;» διερωτήθηκε.

«Ο (υπουργός Επικρατείας) κ. Παππάς είναι άξιος θαυμασμού: βρίσκει το χρόνο να συμμετέχει στη νέα ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά ταυτόχρονα προλαβαίνει να εισπράξει το 2% από τα κανάλια, αλλά και να ανοίξει την ΕΡΤ. Τα προλαβαίνει όμως όλα γιατί σε όλα προφανώς κάνει μισές δουλειές» ανέφερε δε ο βουλευτής του Ποταμιού.
Πηγή: skai.gr