Βουλή: Αντιπαράθεση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλεί στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ όπου μεταξύ άλλων ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προανήγγειλε νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπικών σταθμών.

Ο κ Παππάς ανταπέδωσε τις βολές κατά των επικριτών της κυβέρνησης λέγοντας ότι κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ «θα το κόψουν οι δανειστές, λες και είναι οι ντουντούκες των δανειστών» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνησης υλοποιεί την προεκλογική της δέσμευση.

«Νομοθετούμε όχι μόνο για να αποκαταστήσουμε μια αδικία αλλά για έναν αξιόπιστο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα», ανέφερε ο κ. Παππάς ενώ σημείωσε ότι «μπορεί κάποιοι να θέλουν την διαιώνιση του άναρχου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», ωστόσο δήλωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι και δεν μας απασχολούν οι αντιδράσεις όσων θεωρούν ότι μπορούν να έχουν θεσμική, φορολογική και οικονομική ασυλία εις το διηνεκές» και προανήγγειλε ότι σε επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από κοινού με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, θα έρθει και το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών.

Από την πλευρά της ΝΔ η Σοφία Βούλτεψη αντέδρασε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί «και λέτε ότι είμαστε ΄΄ντουντούκες΄΄ και προσπαθείτε να μας ταυτίσετε με τους δανειστές και τους τροϊκανούς» είπε, ενώ διερωτήθηκε «ποιους αποκαλείτε ντουντούκες; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκπροσωπούν λαό. Ο λαός είναι ντουντούκες;». Μάλιστα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «εσείς είστε 5η Φάλαγγα και ντουντούκες των δανειστών, εσείς και τα non-paper».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου