Βερολίνο: Χωρίς ουσία οι ελληνικές προτάσεις – Κομισιόν: Θέλουμε σαφείς δικαιοδοσίες

«Χωρίς ουσία και χωρίς περιεχόμενο» χαρακτήρισε τη Δευτέρα τις ελληνικές προτάσεις για συμφωνία ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ, ενώ η εκπρόσωπο της καγκελαρίας δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε διέψευσε, δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε χρήματα από την Άνγκελα Μέρκελ στη χθεσινή τους επικοινωνία.

Ειδικότερα, ο κ. Γέγκερ δήλωσε σε αυστηρό τόνο ότι «στόχος είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ... Περιμένουμε εβδομάδες , είναι εξοργιστικό που η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις χωρίς ουσία και χωρίς περιεχόμενο».

Ερωτηθείς δε, για το ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup, ο γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι «δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε για έκτακτο Eurogroup, ελπίζω η ελληνική αντιπροσωπία να έλαβε το μήνυμα στο προηγούμενο Eurogroup.»

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της καγκελαρίας δήλωσε ότι η επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ την Κυριακή είναι συνέχεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι αρμόδιοι για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων είναι οι θεσμοί, και όχι η κ. Μέρκελ, και ότι «είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα πρέπει να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.»

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε χρήματα από την κ. Μέρκελ» ανέφερε δε.

«Σημασία έχει αυτοί που διαπραγματεύονται να έχουν σαφείς εντολές και δικαιοδοσίες» δήλωσε από την πλευρά του με νόημα αξιωματούχος της Κομισιόν μετά τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr