Φλωρίδης: «Οικοδομήθηκε εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ»

Σε δηλώσεις τις οποίες έκανε κατά την έξοδό του από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου σήμερα συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ρίτσαρντ Αρμιταζ, τον βοηθό υπουργό αρμόδιο για την διπλωματική ασφάλεια Φράνσις Τέιλορ, και τον συντονιστή για θέματα τρομοκρατίας Κόφερ Μπλακ, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε:
«Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί τους σε ένα πάρα πολύ καλό πνεύμα. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Και βεβαίως συνεχίσθηκε η χθεσινή πάρα πολύ καλή ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε οικοδομήσει πλέον μια πολύ καλή σχέση εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ. Διαπιστώνουμε τη διάθεσή τους να βοηθήσουν πάρα πολύ στο θέμα της ασφάλειας των Αγώνων το οποίο αισθάνονται ως διεθνές ζήτημα που αφορά και τους ίδιους και η εκτίμηση τελικά είναι ότι όλα θα πάνε καλά. Στην Αθήνα δουλεύουμε πολύ σκληρά για αυτό, όλοι μαζί, και το μήνυμα είναι ότι επειδή δουλεύουμε μαζί θα έχουμε και πολύ μεγάλη επιτυχία³.
Σε ανάλογα θετικό κλίμα διεξήχθησαν, σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη, και οι συναντήσεις που είχε νωρίτερα με τον αρχηγό της CIA Τζορτζ Τένετ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ. Και οι δυο, του εξέφρασαν την προθυμία της Ουάσιγκτον να βοηθήσει με παροχή, πληροφοριών, υψηλής τεχνολογίας και άλλων μέσων που θα διευκολύνουν το έργο της προστασίας αθλητών και επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Με τις συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η ελληνική αντιπροσωπεία - η οποία εκτός του υπουργού Δημόσιας Τάξης περιελάμβανε επίσης τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγο Νασιάκο και τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Αποστολίδη - ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών που είχε κατά την διήμερη παραμονή της στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκε επίσης τον Λευκό Οίκο και την έδρα του FBI.
Πηγή: skai.gr