Κλείσιμο

Σόιμπλε: Ερωτήσεις για «σχέδιο Β» δεν τίθενται σε πολιτικούς σε θέσεις ευθύνης

Καμία ερώτηση για τυχόν «σχέδιο Β» της Ευρώπης για διαχείριση της ελληνικής κρίσης δεν δέχτηκε να απαντήσει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος βρίσκεται στη Ρίγα της Λετονίας για τη συνεδρίαση του ECOFIN.

«Η ερώτηση για το αν υπάρχουν εναλλακτικές αν έρθει η συντέλεια του κόσμου ή αν τα πράγματα εξελιχθούν διαφορετικά από αυτό που θέλουμε δεν θα πρέπει να τίθεται σε πολιτικούς που βρίσκονται σε σχέσεις ευθύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Ερωτηθείς αν συμμερίζεται την άποψη της καγκελαρίου Μέρκελ ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, απάντησε θετικά, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι βέβαιο πως η αποφασιστικότητα της καγκελαρίου αρκεί.

Νωρίτερα, τόσο ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί όσο και ο γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει κανένα «σχέδιο Β» για τη χώρα μας.

Η ιδέα ενός «σχεδίου Β», για φέρεται να τέθηκε από τον σλοβένο υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup την Παρασκευή, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να απαντά άμεσα πως μια τέτοια ιδέα είναι «βαθιά αντι-ευθρωπαϊκή».
Πηγή: skai.gr