«Ναι» από Περιφέρειες για τα ταμειακά διαθέσιμα, πιο επιφυλακτικοί οι Δήμοι

Οι Περιφέρειες θα μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας των περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προσέθεσε ότι πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική συζήτηση κατά την οποία οι περιφερειάρχες έλαβαν την κατηγορηματική διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι το μέτρο είναι έκτακτο και προσωρινό.

Συνεπώς, όπως είπε ο κ. Αγοραστός, σε εύλογο χρονικό διάστημα, με νόμο που θα έρθει στη Βουλή η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ θα γίνει προαιρετική.

«Τη στιγμή που το μέτρο είναι έκτακτο και η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται αυτό το εργαλείο διαπραγμάτευσης για να τελειώσει η διαπραγμάτευση θα δώσουμε τα χρήματα», επισήμανε.

Τη Δευτέρα αποφασίζουν οι Δήμοι

Επιφυλακτικοί είναι από την πλευρά τους οι δήμαρχοι, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να αναφέρει μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο τη Δευτέρα, στις 12:00 το μεσημέρι.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πέραν της προσωρινότητας του μέτρου, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση μέσα στις επόμενες δυο ημέρες ώστε τα ανταποδοτικά τέλη να εξαιρεθούν από τη μεταφορά των υπόλοιπων χρημάτων.

Πηγή: skai.gr