Σε εκρηκτική ατμόσφαιρα ψηφίστηκε η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Εν μέσω εκρηκτικής ατμόσφαιρας ψηφίστηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής, με ψήφους 156 «υπέρ» και 104 «κατά», η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων γενικής κυβέρνησης σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ΝΔ ήγειρε θέμα αντισυνταγματικότητας της ΠΝΠ, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο τα αίματα άναψαν σε τέτοιο βαθμό που εξοργισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν όρθιοι και φάνηκε να κινούνται προς την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, κάποιοι από του συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσαν εναντίον τους βαριές βρισιές, κάτι ωστόσο διαψεύδεται κατηγορηματικά από την κυβερνώσα παράταξη.

Διαδοχικές συναντήσεις με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος στις 12:00 το μεσημέρι και με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στις 15:00 θα έχει σήμερα Σάββατο στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις συναντήσεις θα συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των διαθεσίμων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλουν να εκφράσουν την ανησυχία τους στον πρωθυπουργό.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ