Αποκλείει ενδεχόμενο Grexit ο Γιουνκέρ

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, απέκλεισε 100% ένα Grexit και μία χρεοκοπία, ωστόσο υποστήριξε ότι παραμένει μακρινή μία συμφωνία για το ελληνικό οικονομικό πακέτο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Πολίτικο.

Προειδοποίησε ότι η ελληνική αδιαλλαξία κινδυνεύει να ωθήσει την ήπειρο προς την οικονομική καταστροφή και επέκρινε την Αθήνα για «μη αποδεκτή» έλλειψη συνεργασίας.

Όπως σημείωσε, η αισιοδοξία του έγκειται λιγότερο σε μια χειροπιαστή πρόοδο και περισσότερο στο απλό γεγονός ότι η εναλλακτική είναι αδιανόητη.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στην άρνηση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν όπως επιθυμούν οι εταίροι χαρακτηρίζοντας το γεγονός όχι απλά παράξενο αλλά και απαράδεκτο.

«Δεν συνεργάζονται με τον τρόπο που θα θέλαμε, διότι η ομάδα μας στην Αθήνα, τα τεχνικά κλιμάκια δεν επιτρέπεται να μπουν στα υπουργεία, γεγονός όχι μόνο περίεργο αλλά και απαράδεκτο».

Τέλος ο κ. Γιούνκερ ομολογεί πως στο παρελθόν έχασε την υπομονή του με την Ελλάδα.

«Περιμένω να μας πει η ελληνική κυβέρνηση εγκαίρως τι συμβαίνει. Χρειαζόμαστε σαφήνεια και δεν την παίρνουμε. Εν τω μεταξύ έχασα την υπομονή μου. Τώρα την ξανακέρδισα και δεν θέλω να την ξαναχάσω.» δήλωσε σχετικά
Πηγή: skai.gr