Θύελλα αντιδράσεων για την ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Θέμα αντισυνταγματικότητας εξαιτίας του αυτοδιοίκητου των περιφερειών και των Δήμων, έθεσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. 

«Τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η ίδια η κυβέρνηση δεν  μπορεί να τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος με τη χρήση της περιουσίας του» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΝΔ
Προσθέτει ότι «οι ευθύνες θα είναι τεράστιες και να είναι σίγουροι ότι θα αναζητηθούν».

Το Ποτάμι τονίζει ότι σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων η κατάρρευση του κράτους δε θα είναι μερική, όπως θα ήταν σε άλλη περίπτωση, αλλά πλήρης».
Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή πορεία της χωρας. Όμως, έστω και τώρα, ας αναλογιστεί σε τι εφιαλτική θέση έχει φέρει τη χώρα κι ας πάρει τις σωστές αποφάσεις για να αποφύγουμε την καταστροφή», καταλήγει το Ποταμι.

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική» την ενέργεια της κυβέρνησης. Τονίζει ότι η ρύθμιση που επιβάλλουν στους ΟΤΑ είναι επί της ουσίας αντίθετη στο Σύνταγμα, εφόσον αφορά τοπικές υποθέσεις. Αντίστοιχοι συνταγματικοί φραγμοί υπάρχουν και για άλλες κατηγορίες φορέων.



Πηγή: skai.gr