Θεοδωράκης: Να σταματήσει το κυβερνητικό φλερτ με τους τυχοδιωκτισμούς

Έντονη κριτική στη κυβέρνηση, για έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για τη χώρα και πολιτική στραγγαλισμού της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας, άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών Γ΄ Τύπου.

Έμφαση έδωσε ο κ. Θεοδωράκης στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση, καλώντας την να σταματήσει το «φλερτ με τους τυχοδιωκτισμούς». «Κάντε αυτό για το οποίο σας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Μια έντιμη συμφωνία, έναν έντιμο συμβιβασμό -όπως λέει ο πρωθυπουργός- για να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη και να μπει τέλος στη λιτότητα».

Επικριτικός ήταν ο πρόεδρος του Ποταμιού και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης αποδίδοντας του ότι «κάνει έναν τσάτρα-πάτρα νόμο, με οριζόντιες ρυθμίσεις, που τα ισοπεδώνει όλα» και ότι «λειτουργεί ως εκπρόσωπος των συνιστωσών, φοβούμενος μήπως τον πολεμήσουν και δεν γίνει αρεστός».

«Δεν υπάρχει χώρα χωρίς πειθαρχικές φυλακές. Δεν μπορεί να είναι οι αμετανόητοι με τους μετανοημένους. Δεν μπορεί να είναι τα ατυχήματα με τα επαναλαμβανόμενα εγκλήματα», είπε ο κ. Θεοδωράκης, προτείνοντας σειρά μέτρων για τον «πραγματικό εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος, όπως την ενίσχυση των αγροτικών φυλάκων και την προώθηση του μέτρου ηλεκτρονικής παρακολούθησης.


Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ