Κ. Κωλέτση: «Σαν έλληνες μας διακρίνει η υπερβολή»


Με αφορμή την παρέμβασή της, ερωτηθείσα για τις περιπέτειες της υποψηφιότητάς της

«Πέρασα (κάποιες περιπέτειες), γιατί θα προτιμούσα να είμαι υποψήφια στην Πρέβεζα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα εκεί και θα μπορούσα να έχω προσωπική σχέση με τον πολίτη. Μπορούσα να μεταφέρω καλύτερα τα προβλήματα, να προωθήσω λύσεις. Αυτός που είναι και ο ρόλος του βουλευτή, να λύνει προβλήματα».
ΔΗΜ: Μα και η Β` περιφέρεια της Αθήνας είναι γεμάτη από πολλές «Πρέβεζες»...
ΚΩΛ: «Πάρα πολλές... Αυτό είναι το ζήτημα, δεν μπορείς να ξέρεις όλα τα προβλήματα. Αναγκαστικά θα μείνεις σε ορισμένες περιοχές και θα ρήξεις το βάρος».
ΔΗΜ: Ποια ήταν η αφορμή που θελήσατε να παρέμβετε χθες;
ΚΩΛ: «Επειδή είμαι δημοσιογράφος και παρακολουθώ τις συζητήσεις που κάνετε, βλέπω όμως μια υπερβολή στην αντιμετώπιση των καινούριων εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Να σας εξηγήσω τι εννοώ: Πριν δούμε τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, πριν δούμε την πολιτική του, προχωρούμε σε κρίσεις πολύ σκληρές έως και υποτιμητικές για το πρόσωπο και νοιώθω λίγο παράξενα να γίνεται αυτό. Πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο και να κρίνουμε αυστηρά τα όσα γίνονται. Την υπερβολή της προβολής αν θέλετε, αλλά φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου αν υπάρχει τεράστια προβολή από τα ΜΜΕ;"
ΔΗΜ: Για τον υψηλό βαθμό της δημοφιλίας του;
ΚΩΛ: «Η υπερβολή μας διακρίνει ως Έλληνες. Εμείς οι δημοσιογράφοι κυρίως η τηλεόραση διακρίνεται για υπερβολή σε όλα».
ΔΗΜ: Φαντάζομαι δεν αναφέρεστε συγκεκριμένα σε αυτή εδώ την εκπομπή...
ΚΩΛ: «Στις κουβέντες που λέγονται στην εκπομπή, ακούω εκπροσώπους που καλείτε. Μ` αυτή την έννοια το λέω. Και επειδή πρέπει να χαράξουμε δρόμους που θα οδηγηθούμε σε καλύτερες μέρες πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα ως έχουν».
ΔΗΜ: Ως έχουν να τα πούμε λοιπόνΙ Θα σας κάνω μια παρατήρηση, αν μου επιτρέπετε. Αυτός εδώ ο σταθμός, ο ΣΚΑΙ 100,3 δεν κάνει - όσο και αν αυτό ακούγεται οξύμωρο για ορισμένους- προεκλογική εκστρατεία υπέρ ή εναντίον κανενός. Αυτός ο σταθμός εκφράζει κάποιες στρατηγικές θέσεις και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά τη διαφάνεια, τη διαπλοκή, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, την κακοδιαχείριση. Αυτά είναι τα μεγάλα θέματα, τα οποία ο ΣΚΑΙ αναδεικνύει.
ΚΩΛ: « Έχετε ένα σποτάκι με τη μουσική του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, παραφράζετε τα πάντα για το Γιώργο Παπανδρέου».

ΔΗΜ: Ποιητική αδεία και με την καλή έννοια της σατιρικής προσέγγισης αλλά και με αιχμές σε αυτά που ζούμε καθημερινά.

ΚΩΛ: «Να περιμένουμε λίγο να δούμε και την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου σε αυτό τον τομέα; Δεν είναι δυνατόν να βάζουμε τον εθνικό ύμνο και να προκαταλαμβάνουμε για το πρόσωπο».
ΔΗΜ: Χθες συζητούσαμε για αρκετή ώρα εδώ και νομίζω ότι ήταν μέσα στα πλαίσια της δικής σας παρέμβασης το θέμα της διαπλοκής των εργολάβων. Σήμερα υπάρχει συνέχεια στο θέμα αυτό για τις προσφορές της διαπλοκής των εργολάβων. Η επταμελής επιτροπή διεύθυνσης οδικών έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ διαπίστωσε ότι οι 9 προσφορές είχαν συμπληρωμένο το έντυπο της οικονομικής τους προσφοράς χωρίς ολόκληρη αναγραφή του ποσού της συνολικής προσφερόμενης δαπάνης εργασιών. Δε διαπίστωσε όμως ότι οι 9 συγκεκριμένες προσφορές είχαν γραφεί από δύο ανθρώπους, αφού υπάρχουν δύο διαφορετικοί χαρακτήρες. Η επιτροπή προχώρησε στην ανάθεση του έργου, παρότι εμφανίζονται 17 εταιρίες από ολόκληρη την Ελλάδα και την Ιταλία να έχουν λάβει εγγυητικές επιστολές από το ίδιο κατάστημα της Γενικής Τράπεζας στην Κέρκυρα με συνεχόμενους αύξοντες αριθμούς. Οι 11 εξ αυτών που εδρεύουν στην Αρτα, τα Τρίκαλα, τη Ν. Ιωνία, κλπ εμφανίζονται να επισκέπτονται το κατάστημα 9/12 την ίδια μέρα σχεδόν ταυτόχρονα να λαμβάνουν εγγυητικές με αριθμούς συνεχόμενους- αύξοντες. Την επόμενη μέρα πήγαν όλοι αυτοί στο ίδιο υποκατάστημα - την ίδια ώρα - στελέχη και άλλων 6 εταιριών από την Αθήνα και την Ιταλία. Τι πραγματικά συνέβη; Οι προσφορές ήταν προσυμφωνημένες κατατέθηκαν ομαδικά -σύμφωνα μα καταγγελίες που έχουν γνωστοποιηθεί στο δήμο Κέρκυρας- με στόχο την καθοδήγηση του διαγωνισμού σε συγκεκριμένο εργολήπτη. Το γνωστό θαύμα του μαθηματικού τύπου -επισημαίνουν οι μηχανικοί- που ζητούν την κατάργηση του σημερινού καθεστώτος επιλογής αναδόχου στα δημόσια έργα. Βλέπετε λοιπόν ότι όσο περνάει το θέμα και δεν το λεει κανένας, διότι μ` αυτό το θέμα δεν ασχολείται κανένας από του βαρόνους που τα έχουνε, ούτε από τους δημοσιογράφους που εργάζονται εκεί. Είμαστε εμείς υποχρεωμένοι όμως να ενημερώνουμε τον κόσμο με αυτά τα πράγματα. Και όταν τα λέμε γινόμαστε κακοί και κάποιος λέει «μα δεν έγινε τίποτα καλό σε αυτόν τον κόσμο;» γιατί αυτό είπατε χθες. Δεν είπαμε ότι δεν έγινε τίποτα θετικό στο κόσμο. Πραγματικά έγιναν θετικά πράγματα πολλά.
ΚΩΛ: «Μερικά πράγματα δεν τα ξέρω αλλά να είστε βέβαιος ότι εάν είναι έτσι τα πράγματα, δεν υπάρχει περίπτωση η σημερινή ηγεσία -γιατί τώρα μπαίνω εγώ στην πολιτική, δεν μπορώ να μιλήσω για χθες- να ανεχθεί οτιδήποτε. Ούτε δύο μέτρα, ούτε δύο σταθμά. Αλλωστε και εμείς τα νέα πρόσωπα που κατεβαίνουμε στην πολιτική, πολλοί από εμάς έχουμε ασκήσει κατά καιρούς πολύ σκληρή κριτική για τέτοια ζητήματα. Δεν μπορώ να απαντήσω για πράγματα, τα οποία δεν γνωρίζω».
ΔΗΜ: Πείτε μου τι συμβαίνει με το ΕΣΡ, τις άδειες στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις πως λειτουργεί, πιο είναι το καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών. Ποιοι έχουν τηλεοπτικούς σταθμούς, αν έχουν τηλεοπτικούς σταθμούς βαρόνοι των media.
ΚΩΛ: «Είμαι στην διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών, τώρα παραιτούμαι βέβαια -λόγω της υποψηφιότητας- και βρισκόμαστε απέναντι με το υπουργείο Τύπου, είναι δεδομένο αυτό. Και ούτε θα αλλάξουμε ξαφνικά άποψη. Εγώ ας πούμε που μπαίνω τώρα στην πολιτική. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή και διαφάνεια σε όλους τους χειρισμούς».
Πηγή: skai.gr