Τσίπρας: Όταν δεν διεκδικείς δεν παίρνεις τίποτε, αν διεκδικείς κάτι κερδίζεις

«Όταν δεν διεκδικείς δεν παίρνεις τίποτε, αν διεκδικείς κάτι κερδίζεις» επισήμανε με νόημα την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού έγινε με αφορμή τη χθεσινή θετική στάση, όπως είπε ο κ Τσίπρας, του κοινοτικού επιτρόπου Eνέργειας σχετικά με τις ενεργειακές συμφωνίες της Ελλάδας που θα έχουν την έγκριση της ΕΕ.

Οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν ακόμη στη NAVTEX η οποία έληξε στις 6 Απριλίου αλλά και στις επικείμενες «εκλογές» στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι θετικό ότι αποχώρησε το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός από την Κυπριακή ΑΟΖ και αυτό θα βοηθήσει στην επανέναρξη του διάλογου.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κύρια Μέρκελ στις 14 Απριλίου για να την ευχαριστήσει για τη θετική στάση που τήρησε στην Φινλανδία αναφορικά με τις συμφωνίες συνεργασίας Κύπρου -Ρωσίας. Επίσης υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ψηφιστεί από την Κυπριακή Βουλή το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις για να μπορέσει η χώρα να βγει πολύ γρήγορα στις αγορές.

Η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση «είναι εκ των ων ουκ άνευ, όπως είναι και η συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας» τόνισε την Πέμπτη το βράδυ σε συνέδριο ο κ. Αναστασιάδης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι πρόεδροι της Κύπρου και της Αιγύπτου και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα συναντηθούν σύντομα στη Λευκωσία, στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας για θέματα ενέργειας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι δύο ηγέτες θα κάνουν κοινές δηλώσεις και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ το μεσημέρι ο κ. Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Προκόπης Παυλόπουλος, στο οποίο θα παρευρεθεί και ο κ. Τσίπρας.

Το απόγευμα ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πηγή: skai.gr