Κλείσιμο

Βαριά πολιτικά πυρά από την αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Χριστοδουλοπούλου

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στους κόλπους της αντιπολίτευσης οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, πως πλέον δεν υπάρχουν πια μετανάστες, αλλά μόνο πρόσφυγες.

Για «απύθμενη θρασύτητα, απίστευτη ανικανότητα και ανευθυνότητα χωρίς προηγούμενο», κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως άνοιξε τα κέντρα κράτησης και «πλημμύρισε την Αθήνα λαθρομετανάστες», σχολιάζοντας μάλιστα δηκτικά πως η κ. Χριστοδουλοπούλου κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση τη στιγμή που η νυν κυβέρνηση έχει «εγκαταστήσει την ανομία και την ανασφάλεια παντού».

Η κυβέρνηση με τη στάση της έκανε προσκλητήριο μεταναστών υποστήριξε ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε, μιλώντας στον σταθμό μας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κάποια νέα έξαρση στις κρίσεις που εκτυλίσσονται στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά αντίθετα αυτή τη στιγμή οι μετανάστες γνωρίζουν πως στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση που ανοίγει τα σύνορα.

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι μια χώρα με ανοιχτά σύνορα, ενώ το κέντρο της Αθηνάς μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε αποθήκη ανθρώπων» αναφέρει Το Ποτάμι.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του τονίζει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την «αδιέξοδη πολιτική της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε 'αποθήκη ψυχών' που ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

«Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν 'λιάζονται στις πλατείες' όπως είπε με εντυπωσιακή 'αριστερή' αναλγησία η κ. Χριστοδουλοπούλου, αλλά πεινάνε, κρυώνουν και φοβούνται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr