Κλείσιμο

Μπαράζ ευρωπαϊκών μηνυμάτων προς την Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει μια λίστα μεταρρυθμίσεων με συγκεκριμένα μεγέθη προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, όπως δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.

Τόνισε πως στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως υπάρχει θετικό κλίμα και από τις δυο πλευρές στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους-πιστωτές, διαψεύδοντας πληροφορίες πως η ατμόσφαιρα είναι σε πολλές περιπτώσεις δύσκολη.

Μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις σχολίασε πως όλα τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πετύχουν ανάπτυξη φέτος για πρώτη φορά από το 2007, με μοναδική πιθανή εξαίρεση την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να κάνει κάθε σχόλιο πάνω στα δημοσιεύματα που θέλουν τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, να εκφράζει μεγάλες αμφιβολίες για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας με την Ελλάδα.

«Η Κομισιόν δεν ενδιαφέρεται για θόρυβο, ενδιαφέρεται για την ουσία», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, επισημαίνοντας πως η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Παράλληλα, ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας.
Πηγή: skai.gr