Σαμαράς: Ο Τσίπρας πρέπει να διατάξει επέμβαση της ΕΛΑΣ στις καταλήψεις

Το μπαλάκι στον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα τον καταλήψεων στα πανεπιστήμια πετά με δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας μάλιστα λόγο για αδιέξοδη «πολιτική ‘διάλογου’» της κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά από τον πρωθυπουργό «να δώσει αμέσως εντολή να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να επέμβει η αστυνομία στους πανεπιστημιακούς χώρους» που βρίσκονται υπό κατάληψη, τονίζοντας δε πως αυτό έπρεπε να είχε γίνει «εδώ και μέρες», καθώς παραβιάζονται τα δικαιώματα «δεκάδων χιλιάδων σπουδαστών και των οικογενειών τους».

Σημειώνει δε πως οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση «αποκαλύπτουν το αδιέξοδο όπου έχει οδηγηθεί η πρωτοφανής πολιτική ‘διαλόγου’ με τους κουκουλοφόρους».

«Κάθε λεπτό που περνά, κυριαρχεί η ανομία. Για την οποία είναι απόλυτα υπεύθυνη η κυβέρνηση και η προκλητική πολιτική της», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών διαρκεί 16 ημέρες και έχουν ήδη προσαχθεί 21 άτομα από τον περιβάλλοντα χώρο.
Πηγή: skai.gr