Β. Πολύδωρας: «ΙΜη μας περνάνε για σανοφάγουςΙ»

ΔΗΜ: Παρά τις ευγενικές εκφράσεις με τις οποίες περιγράφουν τον Σημίτη οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, δεν τον θέλουν φαίνεται, μας τον χαρίζουν εδώ.
ΠΟΛ.: «Δεν ξέρω αν έχει οριστικά κλείσει αυτό το θέμα, συμπλέκεται με την εξέλιξη στις ευρωεκλογές και με την άποψη που επικρατεί ότι η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πρέπει να έχει εκδηλώσει την εμπιστοσύνη της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής. Επιπλέον συμπλέκεται με την εναλλαγή των κομμάτων στην προεδρία, δηλαδή τώρα είναι η σειρά κατά κάποιο τρόπο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και αυτό προτάσσουν ενισχύοντας το με την ιδέα της πλειοψηφίας στο Ευρωκοινοβούλιο κλπ».
ΔΗΜ: Με τι κλίμα πάμε σε εκλογές αυτή την προεκλογική περίοδο κύριε Πολύδωρα; Ποια είναι η αίσθηση που έχετε;

ΠΟΛ.: «Νομίζω ότι είναι μια εκτεταμένη επιχείρηση, ένας καταιονισμός επικοινωνιακός, ο οποίος σκοπό έχει να αποκλείσει τη λογική, σκοπό έχει να ερεθίσει το συναίσθημα, όχι όλες τις φορές επιτυχώς».
«Πως θα συγκεράσει το κόμμα το παλαιό ΠΑΣΟΚ που λέγαμε, του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ο Σημίτης συστηματικά ξέπλεξε το πουλόβερ εκείνου του ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα και την πρακτική του εκσυγχρονισμού. Πως θα γίνει τώρα ο μεγάλος συγκερασμός της αλλαγής και της συνέχειας που ισχυρίζεται ο κύριος Παπανδρέου μαζί με τον κύριο Σημίτη;. Αυτά είναι τα βάρη και οι δουλειές που έχουν κατά τρόπο εκδικητικό θα έλεγα φορτωθεί στις πλάτες του Γιώργου Παπανδρέου».
«Για μας είναι πολύ απλή η στρατηγική μας...Θα παλέψουμε και τους δυο και θα επικαλεστούμε, θα κάνουμε μια συνεχή επίμονη επίκληση της λογικής και της πραγματικότητας στον ελληνικό λαό με τον οποίο έχουμε κατοχυρώσει, εμπεδώσει μια πολύ βαθιά σχέση εμπιστοσύνης, ο Καραμανλής και το κόμμα μας».

ΔΗΜ.: Έχω το «ΑΝΤΙ» μπροστά μου και σε κάποιο σημείο λέει πως ένας νέος που διακρίθηκε στο παρελθόν κυρίως για την φυσική αφέλεια του και την αγαθότητα του -για να το πούμε κομψά- έφτασε σήμερα να διεκδικεί την ηγεσία μιας παράταξης και μιας χώρας έστω και τόσο φαιδρής όσο η σημερινή Ελλάδα ή με άλλα λόγια γιατί ο Γιωργάκης καλείται να παίξει ένα ρόλο που ενδεχομένως δεν αντέχει

ΠΟΛ.: «Ισχύει αυτή η κριτική παρατήρηση του αναλυτού, αλλά δε θέλουμε εμείς να κάνουμε προσωπικές επιθέσεις».
«Ο κύριος Παπανδρέου έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Μαγνησία και ήταν σα να άκουγα τον Βύρωνα Πολύδωρα ή τον Κώστα Καραμανλή. Ε, δε γίνεται, αυτός ο πολιτικός σουρεαλισμός δε γίνεται. Ο κύριος Παπανδρέου μίλαγε σα να είχε μόλις προσγειωθεί από τον πλανήτη Αρη, μιλούσε για τη διαφθορά. Μα που ήταν αυτός όταν η διαφθορά φούντωνε; Με το χρηματιστήριο και τα σκάνδαλα στον ΟΤΕ, στην Ολυμπιακή, στην ΔΕΗ, στο δημόσιο τομέα, στη μάνα του και στον πατέρα του, που ήταν αυτός ο κύριος; Και αν υποθέσουμε ότι τα ανακάλυψε τώρα, γιατί δεν τα καταγγέλλει ευθέως; Γιατί αυτά δεν έχουν γίνει με παρθενογένεση, δεν έχουν γίνει με αυτόματο πιλότο, έχουν γίνει με κυβέρνηση- δηλαδή είτε ανεχόταν, είτε κάλυπτε, είτε συγκάλυπτε- με κυβέρνηση Σημίτη και ΠΑΣΟΚ».
«...Ομιλούσε σε κάθε περίπτωση για το ανθρώπινο πρόσωπο και λέω εγώ: Που ήταν το ανθρώπινο πρόσωπο του κυρίου Παπανδρέου, Γιώργου Παπανδρέου, όταν έδερναν τους συνταξιούχους, όταν έχουν ακόμα τους σεισμόπληκτους του `99 στα κοντέινερς;»

ΔΗΜ.: Που ήταν κύριε Πολύδωρα; Αν με ρωτάτε εμένα να σας πω στο γυμναστήριο.

ΠΟΛ.: «Ναι, ναι διότι αυτά είναι πολιτικός σουρεαλισμός. Ποιος είναι ο πολιτικός ορθολογισμός τον οποίο επικαλούμαι εγώ απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες; Ο πολιτικός ορθολογισμός θα ήταν ρήξη με τον κύριο Σημίτη. Ευθέως. «Κύριε Σημίτη, εγώ έκανα ένα αγώνα μαζί με σένα για την ΟΝΕ, για το Κυπριακό, για την ύφεση στα ελληνοτουρκικά"- στα οποία εμείς συμπαρασταθήκαμε ως ΝΔ-, «αλλά στα υπόλοιπα τα έκανες ρόιδο».
«Είσαι γενναίος; Είσαι γενναίος; Είσαι ανανεωτής; Μάλιστα. Πες, «ως εδώ και μη παρέκει κύριε Σημίτη και κύριε εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ της οχταετίας Σημίτη, εγώ σπάω τις αλυσίδες και πάω σε άλλους δρόμους». Αυτό έχει μια εντιμότητα, μια καθαρότητα».
«..Και κοιτάω να σας πω εγώ που είμαι και λιγάκι της...αισθητικής. Κοιτάω όλες τις αποτυχημένες φατσούλες -επιτυχημένες ή αποτυχημένες- και κάνουν την συσπείρωση γύρω από τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου».
«Εκθέτω στην κρίση σας μια πηγή αντλήσεως πλεονεκτήματος για τη ΝΔ ή μάλλον για τη δημοκρατία. Ξέρετε ποια είναι η πηγή αντλήσεως του πλεονεκτήματος; Η υπερδόση στην προπαγάνδα. Είναι πολύ το φως που ρίχνουν πάνω στους πολίτες. Δηλαδή θέλουν να τους τυφλώσουν και αυτή η υπερδόση στην προπαγάνδα, κατάχρηση δηλαδή όλου αυτού του μέσου -που φαίνεται να έχουν μια ευχέρεια από την διαπλοκή κλπ-, θα βρει την εκδικητική αντίδραση από τον ελληνικό λαό, ότι: «μη μας περνάτε για σανοφάγους να τρώμε το κουτόχορτο τόσο πολύ».
«...Οι άνεργοι να δέχονται την πρόκληση από τον υπαίτιο της ανεργίας; Τον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Σημίτη; «Ελάτε να φταίξουμε το μέλλον;. Είναι ώρες για μεγάλες συγκρούσεις, εννοώ ιδεολογικά, πολιτικά και όχι για τέτοια τεχνάσματα. Χιλιάδες παιδιά στην ανεργία και να μην βλέπουμε προοπτική. Γιατί; Διότι βολεύτηκε με τους διαπλεκόμενους, πέντε, έξι νοματαίους ο κύριος Σημίτης και ο κύριος Παπανδρέου, παίξανε καλά το εσωτερικό κύκλωμα της διαπλοκής, δηλαδή τηλεόραση, προβολή, δημοσκόπηση, κρατάμε τον κύριο Σημίτη, παίρνουμε λαθραία τις εκλογές του 2000 και ο λαός στη γωνία. Και δεν απήντησαν, καθώς ήταν βολεμένοι με αυτό το κύκλωμα της διαπλοκής, δεν απήντησαν σε μια σύγχρονη... που την απήντησαν η Πορτογαλία, η Ισπανία, οι νέες χώρες που μπαίνουν στην Ε.Ε. τώρα, τι θα παράγει αυτή η χώρα. Τι θα παράγει στην πρωτογενή παραγωγή, στην βιομηχανία, στον τουρισμό... Έχασαν κατά κράτος».
«Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε ένα ευρώ να πηγαίνει στον Καιάδα είτε της διαφθοράς, είτε της διαρροής...».
«...Κι αυτοί λένε με μια αλαζονεία, «δεν έχετε πρόγραμμα». Δεύτερον, «δεν έχετε στελέχη», αυτό και αν είναι φασισμός. Δηλαδή κάποιοι γεννήθηκαν για να κυβερνούν και κάποιοι άλλο ως υποζύγια, εμείς, για να κυβερνώμεθα. Και τώρα έχουμε το τρίτο κατά το οποίο το ασήμαντο το μετατρέπουν σε σημαντικό, δηλαδή αποτελούσε -έλεγαν τα φερέφωνα- πολιτική εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό των Εξωτερικών. Ε, μπορώ να το αγοράσω αυτό ως πολίτης νοήμων;».
Πηγή: skai.gr