Κλείσιμο

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η υπαγωγή του υπουργείου ΠροΠο στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Στην αναβολή της κατάθεσης της τροπολογίας με την οποία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάγεται στο υπουργείο δικαιοσύνης προχώρησε η κυβέρνηση, όπως ενημέρωσε την επιτροπή δημόσιας διοίκησης ο υπουργός εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Ο κος Βούτσης τόνισε ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το υπουργείο προστασίας του Πολίτη παραμένουν στην ίδια κατεύθυνση, ωστόσο αποφασίστηκε η αναβολή της κατάθεσης της τροπολογίας προκειμένου να μη δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λυθούν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός εσωτερικών.

Η απόσυρση της τροπολογίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας στην επιτροπή, Βασίλη Κικίλια, όσο και του βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κο Βούτση είπε ότι «δεν τιμά την κυβέρνηση να φέρνει μία τροπολογία που μεταφέρει ένα υπουργείο σε ένα άλλο και μετά να την παίρνει πίσω», ενώ ζήτησε και ειδική συνεδρίαση της επιτροπής την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ενημερώσει η κυβέρνηση τα μέλη της για το πως αντιλαμβάνεται την τήρηση της δημόσιας τάξης.

Ο Νίκος Βούτσης απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την σύσταση ειδικής επιτροπής που θα ασχολείται με ζητήματα αστυνόμευσης, ενώ αναφορικά με τα επεισόδια που έχουν σημειωθεί στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός εσωτερικών τόνισε ότι «τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας προβληματίζουν, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το εύρος αντίστοιχων γεγονότων τα προηγούμενα χρόνια. Οι πολίτες ζουν πλέον σε ένα πιο ανοικτό και δημοκρατικό πλαίσιο».

Ο Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί να μετατρέψει ορισμένες συνιστώσες τρομοκρατών σε λαϊκούς αγωνιστές, ενώ η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, Βασιλική Κατριβάνου, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επενδύει στο φόβο.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας