Κλείσιμο

Π. Καμμένος: Η πρώτη νίκη της ΝΔ

«Η πολιτική εικόνα είναι από τη μια μεριά η Ν.Δ, σταθερή σε αυτά που έλεγε εδώ και αρκετά χρόνια σε σχέση με το πρόγραμμα της, με το τι πρεσβεύει η πολιτική που θα ασκήσει ως κυβέρνηση αύριο, μια υπευθυνότητα από την μεριά του Κώστα του Καραμανλή και των στελεχών της και συνέπεια στο πρόγραμμα το οποίο εξαγγέλλει.
Από την άλλη μεριά υπάρχει ένα ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά διαψεύδει όλα τα στελέχη του που μέχρι χθες έλεγαν ότι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης που θα οδηγήσει στη νικηφόρα πορεία είναι ο Κώστας ο Σημίτης, ο πρωθυπουργός της νίκης, ο πρωθυπουργός που είναι αποδεκτός από όλους πετιέται από το πλοίο και μάλλον στέλνεται σαν το σκυλί στο αμπέλι και όλοι πλέον αρχίζουν να αναφωνούν: ο βασιλεύς απέθανε, ζήτω ο βασιλεύς».
«Το πολιτικό μήνυμα είναι το εξής: ότι ουσιαστικά με την επίσκεψη αυτή του κυρίου Σημίτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ν.Δ είχε μια τεράστια πολιτική νίκη. Αυτά που η Ν.Δ έλεγε επί τόσα χρόνια και ιδίως τους τελευταίους μήνες και πίεζε την κυβέρνηση να κάνει εκλογές και να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, το κατάφερε. Είναι το πρώτο βήμα, η πρώτη νίκη της Ν.Δ. Η δεύτερη νίκη θα έρθει με τις εκλογές, τις οποίες αναγκάζεται το ΠΑΣΟΚ να κάνει διότι τα προβλήματα είναι τεράστια...».
Για την εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ο κ. Καμμένος είπε:
«...Φαίνεται ότι εκποιούνται τεράστιες... τεράστιο κομμάτι από τη δημόσια περιουσία σε συγκεκριμένα συμφέροντα για ένα κομμάτι ψωμί»
«Καταλαβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ ότι η εξουσία φεύγει κάτω από τα πόδια τους και προσπαθούν να κάνουν τα τελευταία δώρα στους διαπλεκόμενους υποστηρικτές τους».
Για την υπόθεση Κόκκαλη
ΔΗΜ.: Ρωτήσαμε τον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί έκανε μια περίφημη δήλωση στις 26 Ιουνίου, ότι «η δικαιοσύνη μίλησε», όταν η ολομέλεια του εφετείου Αθηνών έβγαλε την απόφαση στην υπόθεση Κόκκαλη. Βέβαια η απόφαση δεν έπαιξε κανένα ρόλο διότι η υπόθεση αυτή συνεχίζεται. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης όμως εξ Αμερικής έκανε δήλωση αμέσως, σε ελάχιστα λεπτά, ότι «η δικαιοσύνη μίλησε».
ΚΑΜ.: Μάλλον ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα ήθελε να μιλήσει εκ μέρους της δικαιοσύνης αλλά η δικαιοσύνη δεν ακολουθεί τις διαταγές του καθεστωτικού πύργου δικαιοσύνης.
«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι στις δημοκρατίες οι υπουργοί δικαιοσύνης δεν έχουν κανένα ρόλο προς τη δικαιοσύνη και βεβαίως εδώ πέρα στην υπόθεση Κόκκαλη είχαμε και παρέμβαση -όπως θεσμικά έχει το δικαίωμα -του κυρίου Κρουσταλάκη αλλά και άλλων δικαστικών και φαίνεται ότι όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι να κλείσουν την υπόθεση, η υπόθεση δεν κλείνει διότι ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει μια απάντηση».
«..Οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες αλλά και οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί με αυτούς τους επιχειρηματίες δεν έχουν κανένα συμφέρον να ανοίξουν οι λογαριασμοί και να φανούν το ποιοι έχουν κάνει ξέπλυμα χρήματος, ποιοι έχουν εμπλακεί σε δωροδοκίες και δωροληψίες και βεβαίως πως έχουν καταλήξει τεράστιες κρατικές προμήθειες και διαγωνισμοί που είναι πλήρως αδιαφανείς...».
«Τώρα πια η δικαιοσύνη έχει δώσει σκληρές απαντήσεις στους κυρίους αυτούς που θέλουν να παρεμβαίνουν στο έργο της και προχωρά σε διερεύνηση όλων των υποθέσεων».
«Τώρα πλέον έχουμε και θεσμική ενημέρωση των διαπλεκομένων από τον πρωθυπουργό. Το είδαμε αυτό πριν από λίγους μήνες. Είδαμε επισκέψεις επισήμως, των διαπλεκομένων στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό δεν έχει ξαναγινεί ποτέ μέχρι σήμερα».
Για την ερώτηση που κατέθεσε στην βουλή για τα ελικόπτερα πυρόσβεσης M.I.26
«Πρόκειται για ένα τεράστιο -κατά την άποψη μου- σκάνδαλο.
Πάμε στα ελικόπτερα πυρόσβεσης διότι και αυτές οι αναφορές για την ΠΥΡΚΑΛ έχουν να κάνουν με σκάνδαλα τα οποία έχουμε αποκαλύψει στη Βουλή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συγχώνευσης ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ. Έχουν να κάνουν με θυγατρικές εταιρείες ολόκληρες, αρκετών δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων οι οποίες δεν περιελαμβάνοντο σε αυτό το σχέδιο συγχωνεύσεως, όπως την ΕΛΤΙ- ΠΥΡΚΑΛ στην Αρμενία όπου μάλιστα διάφοροι καθηγητές που μελετούσαν ειδικά θέματα, έχουν πάρει από ταμεία δισεκατομμύρια δραχμές σε μετρητά τα οποία έχουν εξαφανιστεί. Υπάρχουν τιμολόγια στην ΠΥΡΚΑΛ τα οποία έχουν πλαστογραφηθεί και έχουν γίνει μάλιστα και εσωτερικές έρευνες, εσωτερικές ΕΔΕ όπου φαίνεται να φεύγουν από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, από το γραφείο του ΥΠΕΘΑ, δυόμισι, τρία δισεκατομμύρια δραχμές και να φτάνουν σε τιμολόγιο του ενός δισεκατομμυρίου πλαστογραφημένο στην ΠΥΡΚΑΛ ένα δισεκατομμύριο δραχμές, που σημαίνει ότι κάπου γίνανε...».
«Στα πυροσβεστικά ελικόπτερα έχουμε πλέον και εμπλοκή της ΥΠΑ(Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) και του πυροσβεστικού σώματος, όπου φέρεται εδώ πέρα να έχουνε παραβιαστεί το σύνολο των κανονισμών ασφαλείας, κάνουν διαγωνισμούς φωτογραφικούς που παραβιάζουν και τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις σε βάρος του Δημοσίου και επιλέγουν επισφαλή ελικόπτερα περισσότερο συγκεκριμένης εταιρείας. Δεσμεύουν δε το Δημόσιο, δεσμεύουν δε την πυροσβεστική αεροπορία να παίρνει τα συγκεκριμένα ελικόπτερα μέχρι και το 2004, δηλαδή προσπαθούν να κάνουν προμήθειες..».
Πηγή: skai.gr