Ντάισελμπλουμ: Η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα βελτιώνεται συνεχώς, αλλά...

Η κατάσταση της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα «βελτιώνεται συνεχώς», όπως «ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος» να διανυθεί, δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στον απόηχο της κατάθεσης της νέας λίστας μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως η χώρα μας καταθέτει καταθέσει κι άλλες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, χωρίς να αποσαφηνίσει αν μιλά για τη λίστα που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη από τους «Financial Times». Προσέθεσε πως η Αθήνα «εργάζεται σκληρά» για να εκπονήσει τα απαιτούμενα μέτρα.

Παρά ταύτα, χαρακτήρισε «δύσκολη» την όλη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και σημείωσε πως «ακόμα χρειάζεται χρόνος» για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων-πιστωτών.

Υπογράμμισε τέλος πως είναι σημαντικό η ελληνική πλευρά να «τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Σε παραπλήσιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, ο οποίος έκανε λόγο για «πρόοδο» στις επαφές, όμως κατέστησε σαφές πως οι ελληνικές προτάσεις θα πρέπει να γίνουν πιο συγκεκριμένες σε ό,τι αφορά το μέγεθος του δημοσιονομικού τους αποτελέσματος.

«Χρειάζεται περισσότερη πρόοδος; Ναι. Στην ποσοτική [εκτίμηση] των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαπέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.
Πηγή: skai.gr