Επί τάπητος η ένταξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης

Τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται του σωφρονιστικού συστήματος και της αστυνόμευσης, συζητήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον Υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση, τον Υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν πως ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν και η  θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης, καθώς και η συγκρότηση μόνιμης ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης,

«Η κυβέρνηση συνεπής στις προγραμματικές της δηλώσεις προχωράει αταλάντευτα το νομοθετικό της έργο. Άμεσα θα φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

«Η νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα».
Πηγή: skai.gr