Κατρούγκαλος: Εκδημοκρατισμός και επιστροφή των απολυμένων στη δημόσια διοίκηση

Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό, όπως είπε ο ίδιος, της Δημόσιας Διοίκησης το οποίο πρόκειται να κατατεθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα στη Βουλή, παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, που έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Στην Ελλάδα, το πρόβλημα που είχαμε πάντοτε είναι ότι η Διοίκηση δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τη συνέχεια του κράτους, ακόμη και σε περίπτωση πολιτικών μεταβολών» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον κ. Κατρούγκαλο στο γραφείο του.

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό, γιατί η οικονομική κρίση και ιδίως η μείωση του κόστους της Δημόσιας Διοίκησης έχει πολύ μεγάλη επίπτωση πάνω στη δυνατότητα της Διοίκησης να ανταποκριθεί στις μεγάλες υποχρεώσεις που έχει».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι ανέκαθεν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ακαδημαϊκό και πολιτικό ενδιαφέρον για τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης. «Το νομοσχέδιο αφορά στον εκδημοκρατισμό, εκσυγχρονισμό και στην επιστροφή των απολυμένων και διαθεσίμων της Δημόσιας Διοίκησης» είπε ο αναπληρωτής υπουργός και ανέφερε ότι σε μια στιγμή που είναι τραυματισμένη λόγω περικοπών δεν μπορεί να ανταποκριθεί για το καλύτερο ούτε στη διαπραγμάτευση ούτε στα διοικητικά της καθήκοντα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ