Λυμπεράκη: Σχεδόν σε κώμα η οικονομία, νομίζουν ότι μπορούν να τη διατάξουν

Με δραματικούς τόνους μίλησε στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη. «Σχεδόν σε κώμα βρίσκεται η οικονομία, κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να διατάξουν την οικονομία να παράξει, να εξάγει να έχει υψηλότερη απασχόληση, όπως διατάζεις τους συνδικαλιστές... Όποιος έχει δουλέψει έστω και μια ημέρα στην ιδιωτική οικονομία ξέρει πως δεν έχουν έτσι τα πράγματα ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την Εξεταστική Επιτροπή τόνισε ότι θα ενοχοποιήσει ανθρώπους και θα γίνει συζήτηση πολεμικού τόνου, κάνοντας λόγο για «ξέφτι» και αποδίδοντας την απόφαση αυτή στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου «που πιστεύει στην εισαγγελικού τύπου άσκηση πολιτικής».

«Άγονη άποψη οι Εξεταστικές, και πολιτικά ξεκρέμαστη, η Εξεταστική ξεκινάει όταν ξεκινάει η κρίση όχι με τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση» εξήγησε η βουλευτής του Ποταμιού.

Όπως σημείωσε με νόημα η κ. Λυμπεράκη, «η λιτότητα είναι κακή και έχει ως παρενέργεια την ύφεση, αλλά μπορείς να έχεις με άλλους τρόπους ύφεση και λιτότητα, όπως με την αβεβαιότητα για την οικονομία».

«Υπάρχει βαθιά ριζωμένη καχυποψία για τις επενδύσεις, όταν έχουμε πορευτεί με την ιδέα ότι οι άλλοι είναι κακοί και οι εμείς οι καλοί» σχολίασε η βουλευτής, ενώ ως παράδειγμα καλής ιδιωτικής επένδυσης έφερε τις επενδύσεις της Cosco λέγοντας ότι «τα κομμάτια που διαχειρίζονται οι Κινέζοι βγάζει μάτι πόσο δυναμικά είναι».
Πηγή: skai.gr