Ποτάμι: Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά για το παρελθόν για να μη μιλάμε για το σήμερα

Η κατάθεση της πρότασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το “πως φθάσαμε στο μνημόνιο” γίνεται λίγες ώρες μετά τη συζήτηση στη Βουλή κατά την οποία ο κ.Τσίπρας ζήτησε -τυπικά τουλάχιστον- συστράτευση των κομμάτων για την οριακή πλέον διαπραγμάτευση, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Άλλη μια εξεταστική λοιπόν στα γρήγορα για δημαγωγία και εσωτερική κατανάλωση. Παρελάσεις επωνύμων προς εξέταση ώστε να συζητάμε για το παρελθόν και να μη συζητάμε για το σήμερα. Και πέντε, τουλάχιστον, ξεχωριστά κομματικά πορίσματα όπως δείχνει η κοινοβουλευτική ιστορία. Στο πλαίσιο μάλιστα των πολιτικών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, η διερεύνηση ξεκινάει από τον Οκτώβριο του 2009 και αφήνει εκτός την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή».

Στο δελτίο τύπου υπενθυμίζεται πως Το Ποτάμι έχει πει ότι ο παλιό σύστημα πρέπει να απολογηθεί για τα λάθη του και τις παραλείψεις του καθώς «εχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα».

Κλείνοντας, το Ποτάμι κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως οι ατέρμονες κοινοβουλευτικές διαδικασίες που επιλέγει «δε θα ρίξουν κανένα φως αλλά θα αναδείξουν για άλλη μια φορά την παθογένεια του παλιού πολιτικού συστήματος και εδώ περιλαμβάνουμε βέβαια και τον ΣΥΡΙΖΑ».
Πηγή: skai.gr