Κλείσιμο

Λ. Κανέλλη: «Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν εικονολάτρες και εικονοκλάστες»

Ερωτηθείσα για την αγωγή εναντίον της από τη Μαργαρίτα Παπανδρέου
«ΙΟι επιστολές ( που δημοσίευσε το Νέμεσις) είναι πραγματικές Αποδείχτηκε και στην πρώτη δίκη και δεν τις αρνήθηκε κανένας, ούτε καν ο Νίκος».
«ΙΔεν φαντάζομαι να έχουν οικονομική ανάγκη, πιστέψτε με. Είμαι σε θέση να σας αποδείξω ότι όχι απλώς δεν έχουν οικονομική ανάγκη, αλλά η αποζημίωση που ζητάνε από το περιοδικό είναι μάλλον το ένα εκατοστό των περιουσιακών τους στοιχείων».
Ερωτηθείσα για το εάν πιστεύει ότι οι συμβουλές - που εμφανίζεται στις επιστολές να δίνει η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου - είναι πολιτικές.
«Είναι πολιτικότατεςΙΗ επιστολή έχει ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου του 1996Ι Εγώ έχω το θάρρος της ευθύνης που σας τη λέω αυτή την στιγμή, σας την μεταφράζω πάρα πολύ πρόχειρα. Πιστέψτε μεΙ δε την δημοσίευσα γιατί θεώρησα ότι θα παρενέβαινα με τρόπο που δεν επιτρέπεται στα πολιτικά πράγματαΙ Οφείλω, όμως, να ομολογήσω ότι με πικραίνει πολύ να ακούω ανθρώπους καθυβριζόμενους από την «Αγία οικογένεια» ( σαν τον κύριο Τσουκάτο) να λένε ότι έγραφα εκθέσεις ιδεών. Μόνο που οι δικές μου πήραν άριστα από την πραγματικότηταΙ».
«Ι Έχω μπροστά μου μια επιστολή η οποία υπαγορεύει στον Γιώργο Παπανδρέου τι πρέπει να γράφει το σημείωμα της παραίτησης και πως πρέπει να μεθοδευτεί η σκηνή της παραίτησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτό λοιπόν είναι ανατριχιαστικό γιατί πρώτα από όλα μιλάει για την «ευκαιρία» την οποία πρέπει να την αρπάξει για το καλό του ονόματος, της δυναστείας και του ΠΑΣΟΚ. Και αρχίζει να υπαγορεύει ένα, δυο, τρία, τέσσερα. Το χειρότερο από όλα είναι ότι υπαγορεύει και το κείμενο. Η ιστορία δυστυχώς δικαιώνει τα πράγματα, το κείμενο ήταν ακριβώς έτσιΙ».
«..Σε αυτήν εδώ την χώρα υπήρχαν πάντοτε εικονολάτρες και εικονοκλάστες. Εγώ ανήκω στους εικονοκλάστες, παρότι χριστιανή ορθόδοξη, ειδικά όταν πρέπει κανένας να εικονογκρεμίσει πολιτικά αμοραλιστές».

Ερωτηθείσα για την τύχη του «Νέμεσις»

«ΙΔεν μπορώ να συνεχίσω την έκδοση του περιοδικού. Δεν έχω πακτωλό χρημάτων και κυρίως δεν έχω ένα ίδρυμα από πίσω μου, για παράδειγμα, να μπορώ να τυπώσω πρωτοχρονιάτικα ένα παιδικό φιλμάκι- κατά την αμερικάνικη τεχνολογία-και να με δείχνει πως ήμουνα όταν μπουσούλαγα στα τέσσερα μου. Ωραίο θα ήταν έτσι;».
Πηγή: skai.gr