«Πυρ ομαδόν» κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από ΝΔ και Μητρόπουλο

Σφοδρή κριτική στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης.

Αιχμές κατά της Προέδρου της Βουλής άφησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος του σώματος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. «Υπάρχει ένα σχολαστικισμός και από την πρόεδρο [...] Έχουμε μια απειρία θα έλεγα» δήλωσε χαρακτηριστικά κ. Μητρόπουλος.

«Γίνονται υπερβολές και από τις δυο πλευρές», προσέθεσε.

Πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, μετά το Πάσχα, προανήγγειλε νωρίτερα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος από τη Νέα Δημοκρατία.

«Η στάση της Προέδρου της Βουλής προσβάλλει συχνά τον θεσμό, δημιουργεί εντυπώσεις και στην ουσία προκαλεί αναστάτωση εντός του κοινοβουλίου», είπε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αφορμή η χθεσινή απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να δώσει το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο επί προσωπικού, εξαιτίας αναφοράς του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση του κ. Κατρούγκαλου.

«Αυτό που έγινε χθες ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Τα χτυπήματα της Προέδρου της Βουλής προς την ΝΔ ειναι απανωτά, ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Σημείωσε ότι δεν μπορεί η κ. Κωνσταντοπούλου με την τοποθέτηση του κάθε αρχηγού ή βουλευτή να σχολιάζει ή να υπαινίσσεται με ειρωνικά σχόλια, ειδικά όταν αναζητείται η μίνιμουμ συνεννόηση και συναίνεση μεταξύ των κομμάτων.
Πηγή: skai.gr