Σαμαράς προς Τσίπρα: Η κυβέρνηση πρέπει να ξυπνήσει, γιατί καταστρεφόμαστε

«Ξαναγυρίσατε στο ρόλο που σας πάει, στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απαντώντας στη δευτερολογία του πρωθυπουργού.

«Πώς γίνεται να ζητάτε συναίνεση ενώ μας βρίζετε;» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε εκ νέου την άποψη της κυβέρνησης ότι φέρνει τα πάντα στο φως, λέγοντας ότι «είμαστε τελείως στο σκοτάδι» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να «κόψει την πλάκα» και να γνωστοποιήσει τα μέτρα που θα φέρει.

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς κάλεσε την κυβέρνηση να «ξυπνήσει» γιατί όπως είπε «καταστρεφόμαστε» ενώ επανέλαβε την άποψη ότι η ενημέρωση της Βουλής έγινε για να ακούσει τον πρωθυπουργό η Αριστερή Πτέρυγα, «ενώ η χώρα πνίγεται σε αδιέξοδα που εσείς έχετε φτιάξει» επισήμανε.

Τη στήριξη της ΝΔ σε περίπτωση που η κυβέρνηση θα συνάψει μια σοβαρή συμφωνία προανήγγειλε στην πρωτολογία του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κάντε ό,τι μπορείτε γρήγορα δεν έχουμε καιρό. Αν σώσετε τη χώρα θα βάλουμε πλάτη» σημείωσε.

«Σοβαρή συμφωνία εμείς θα τη στηρίξουμε, το κόμμα σας να δούμε τι θα κάνει (...) μη μας θεωρείτε και δεδομένους η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη αλλά ακόμη σώζεται η κατάσταση, αλλά τώρα εσείς είσαστε κυβέρνηση εσείς έχετε την ευθύνη» σημείωσε.

Έκανε λόγο για στήριξη στην κυβέρνηση, αλλά όχι σε οτιδήποτε. «Θα στηρίξουμε όχι σε οτιδήποτε, αν ξαναγυρίζετε την ύφεση και ελλείμματα δεν μπορούμε να σάς στηρίζουμε σε νέο θυσιών που δεν χρειάζεται» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.
Πηγή: skai.gr - Πηνελόπη Γκάλιου