Τσίπρας προς αντιπολίτευση: Στηρίξτε την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης

Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «νέο μνημόνιο δεν συζητά» καθώς όπως είπε αυτό είναι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν και αυτά, αυτή την κόκκινη γραμμή.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στον αρχηγό της ΝΔ κατηγορώντας τον ότι παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και «κάθεται χαιρέκακα και περιμένει καρτερικά να αποτύχει». «Αυτό δεν σας τιμά» είπε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε «Τι μας προτείνετε να αποδεχτούμε αυτά που εσείς ήσασταν έτοιμος να αποδεχτείτε πριν εκλογές; Αυτές είναι δικές μας κόκκινες γραμμές και ζητάμε να γίνουν εθνικές κόκκινες γραμμές» είπε.

Επανερχόμενος ο κ. Τσίπρας στην υπόθεση του συνεργάτη του κ. Σαμαρά, σχολίασε θετικά ότι υπερασπίστηκε το συνεργάτη του όμως πρόσθεσε σκωπτικά «βεβαίως σάς τιμά να τον υπερασπίζεστε όμως δεν σας τιμούσε όσο του παρείχατε ασυλία στις ελέγχους του ΣΔΟΕ» και σημείωσε ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν έχει «άλλους 10 Παπασταύρους όπως είπε ο κ. Σαμαράς, αλλά έχει άλλους 2062».

Το δίλημμα της στήριξης στην εν εξελίξει «διαπραγματευτική στρατηγική» της κυβέρνησης, και του νομοθετικού έργου της, ή της άνευ όρων υποχώρησης και της συμπόρευσης με τους νεοφιλελεύθερους κύκλους της Ευρώπης έθεσε στην αντιπολίτευση, και ειδικά στον Αντώνη Σαμαρά και τον Σταύρο Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός στην πρωτολογία του.

«Θα στηρίξετε αυτή την στρατηγική ή θα συμπεριφέρεστε ως φερέφωνα των εμπνευστών του μνημονίου και των πιο ακραίων κέντρων στην Ελλάδα και την Ευρώπη;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το ερώτημα αυτό, το δίλημμα αυτό, πρέπει να απαντηθεί χωρίς μισόλογα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίθεση Νικολόπουλου σε Σαμαρά - Βενιζέλο


Σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο εξαπέλυσε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος εκπροσωπώντας τον Πάνο Καμμένο ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Τους χαρακτήρισε «συμπρωθυπουργούς που κατέρρευσαν με πάταγο και επιμένουν στην προεκλογική τους ρητορική που αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός».
Πηγή: skai.gr - Πηνελόπη Γκάλιου