Κλείσιμο

Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση δεν κατάργησε το μνημόνιο, το επέκτεινε

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έφερε νόμο για κατάργηση του μνημονίου, αλλά συμφώνησε επέκτασή του», τόνισε στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

To KKE είπε, «θα συνεχίσει τον αγώνα και στη Βουλή και τους δρόμους μέχρι να έλθει μια καινούργια μέρα για το λαό.»

Επισήμανε δε πως εδώ και πάνω από 40 μέρες δεν έχει γίνει η απαραίτητη σύγκληση της Βουλής, όχι απλά για μια τυπική- φαστ τρακ- ενημέρωση, όπως είπε, αλλά για ουσιαστική συμμετοχή και τοποθέτηση όλων των κομμάτων και των βουλευτών για το αν «μας βρίσκει σύμφωνους» αυτή η νέα συμφωνία - δέσμευση που υπέγραψε η κυβέρνηση και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία, «για να πάει και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Εξήγησε, μάλιστα, πως η κυβέρνηση αποφεύγει μια τέτοια συζήτηση, διότι το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να σηκώσει το χέρι και να ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την παράταση της συμφωνίας-μνημονίου λέγοντας «ναι σε όλα».

Ακόμη ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως η κυβέρνηση ακολουθεί τη γνωστή συνταγή, από τη μια καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων και προσδοκιών και από την άλλη την αξιοποίηση του εμπορίου φόβου, ανασφάλειας, τρομοκρατίας.

Όπως πρόσθεσε, ήδη πήραμε μια γεύση με τα κουτσουρεμένα μέτρα της απόλυτης εξαθλίωσης, το δήθεν ανθρωπιστικό νομοσχέδιο που έγινε νόμος, για να θωρακίσει τη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που έρχεται στο μέλλον.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr