Θεοδωράκης: Σύγκρουση με συντεχνίες και το λόμπι της δραχμής ή ευρωπαϊκή τραγωδία

Με δικό του δίλημμα απάντησε στο δίλημμα του πρωθυπουργού ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Θα συγκρουστείτε με τα συμφέροντα, με τις συντεχνίες, με το λόμπι της δραχμής, θα προχωρήσετε στην ευρωπαϊκή πορεία με αλλαγές, ή η θα μας οδηγήσετε στην έξοδο και στην ευρωπαϊκή τραγωδία; Σε αυτό το δίλημμα πρέπει να δώσετε απάντηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα μας βρείτε αντίθετους στις ιδεοληψίες» τόνισε, επισημαίνοντας την ανάγκη ενιαίας γραμμής στην κυβέρνηση με αποκλίσεις στις απόψεις του ίδιου του πρωθυπουργού και του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, («Πάμε μαζί με τη Γερμανία» ή «σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη;») τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον υπουργό Ναυτιλίας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ (παρεμβαίνοντας, ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση συζητά ένα κοινοπρακτικό σύστημα με τη συμμετοχή του δημοσίου και όχι ιδιωτικοποίηση, με τον κ. Θεοδωράκη να απαντά «Δραγασάκης - Δρίτσας 0-1»).

«Από την ηδονή των συνθημάτων τα υπουργικά στελέχη να περάσουν στην ηδονή της δράσης» ανέφερε χαρακτηριστικά, παραφράζοντας τον Αριστοτέλη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε ακόμη την ανάγκη τα λεφτά των υπουργών που είναι στην Ευρώπη να επιστραφούν στις ελληνικές τράπεζες, λέγοντας ότι «δεν τους ενοχοποιούμε αλλά να πάρουν τα ρίσκα και να τα φέρουν πίσω».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ακόμη ότι «οι συμφωνίες που έχουν δρομολογηθεί πρέπει να τηρηθούν η χώρα έχει συνέχεια, εκτός αν υπάρχει μείζον θέμα διαφθοράς... Τότε η κυβέρνηση να φέρει στοιχεία».

Διερωτήθηκε δε, αν είναι ηθικό θέμα όπως είπε στη Γερμανία ο Αλέξης Τσίπρας ή υλική απαίτηση όπως είπε εδώ το γερμανικό δάνειο. «Επιστρέφετε στην άποψη της κυβέρνηση εσωτερικού ότι είναι υλικό θέμα για εμάς είναι υλική απαίτηση» ξεκαθάρισε.

«Ισχύει η συμφωνία για τους Αμερικανούς 70 – 30 για τους υδρογονάνθρακες, ισχύει και το πρωτοσέλιδο της Αυγής για το ‘λεφτά υπάρχουν’;» αναρωτήθηκε ακόμη.

Διευκρίνισε επίσης ότι το Ποτάμι ψήφισε τις διατάξεις για την ανθρωπιστική κρίση αν και ήταν ψίχουλα σε σχέση με αυτά που έπρεπε να δοθούν (200 ευρώ το χρόνο) και ότι το κόμμα του αντιπρότεινε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Για τις 100 δόσεις δήλωσε ότι είναι τακτοποίηση εκκρεμότητας που το Ποτάμι επίσης την ψήφισε, δεν είναι όμως μεταρρύθμιση. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να φέρει στη Βουλή με τον ίδιο ζήλο που φέρνει το ν/σ για την ΕΡΤ και το ν/σ για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.
Πηγή: skai.gr