Σαμαράς: Σοβαρή συμφωνία θα τη στηρίξουμε, το κόμμα σας να δούμε τι θα κάνει

Τη στήριξη της ΝΔ σε περίπτωση που η κυβέρνηση θα συνάψει μια σοβαρή συμφωνία προανήγγειλε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς από τη Βουλή απαντώντας στον πρωθυπουργό. «Κάντε ό,τι μπορείτε γρήγορα δεν έχουμε καιρό. Αν σώσετε τη χώρα θα βάλουμε πλάτη» επισήμανε.

«Σοβαρή συμφωνία εμείς θα τη στηρίξουμε, το κόμμα σας να δούμε τι θα κάνει (...) μη μας θεωρείτε και δεδομένους η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη αλλά ακόμη σώζεται η κατάσταση, αλλά τώρα εσείς είσαστε κυβέρνηση εσείς έχετε την ευθύνη» σημείωσε.

Έκανε λόγο για στήριξη στην κυβέρνηση, αλλά όχι σε οτιδήποτε. «Θα στηρίξουμε όχι σε οτιδήποτε, αν ξαναγυρίζετε την ύφεση και ελλείμματα δεν μπορούμε να σάς στηρίζουμε σε νέο θυσιών που δεν χρειάζεται» επισήμανε.

«Συναίνεση σε τι, σε αυτά που δεν γνωρίζουμε;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση, και ο ίδιος προσωπικά δεν δίνει στοιχεία αλλά γενικόλογες προτάσεις. «Είμαστε υπέρ με ό,τι ωφελεί την Ελλάδα και απέναντι σε ό,τι βλάπτει την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης δεν βλέπει κανείς πουθενά, αλλά στάση εσωτερικών πληρωμών. Όσο συνεχίζετε το θέατρο εικονικής διαπραγμάτευσης ο λογαριασμός θα αυξάνεται» προειδοποίησε.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «χτυπάτε την αντιπολίτευση για να σας ακούσουν οι δικοί σας που δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε... Δεν κυβερνάτε επειδή δεν σάς αφήνουν οι δικοί σας...» «Θα καταστήστε συνυπεύθυνη την αντιπολίτευση η τους δικούς σας συνυπεύθυνος στην κωλοτούμπα;» διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε δε ότι ο πρωθυπουργός είναι σε πανικό ή αδιέξοδο ή σε πανικό και αδιέξοδο για να διεξάγει συζήτηση στη Βουλή εν μέσω διαπραγματεύσεων.

«Δεν σάς παίρνει να κάνετε συγκρίσεις με την κυβέρνηση μας» δήλωσε. «Το θέατρο της εικονικής διαπραγμάτευσης βλάπτει σοβαρά την υγεία της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν σάς παίρνει να κάνετε συγκρίσεις με την κυβέρνηση μας» δήλωσε. «Το θέατρο της εικονικής διαπραγμάτευσης βλάπτει σοβαρά την υγεία της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για παραιτήσεις υπαλλήλων του δημοσίου επειδή δεν τούς επετράπη να ελέγξουν στενό συνεργάτη του, ο Αντώνης Σαμαράς τον κατονόμασε, λέγοντας ότι ο Σταύρος Παπασταύρου είναι διαμάντι και υπηρέτησε την Ελλάδα, και υπηρέτησε την Ελλάδα με τις γνώσεις και το ήθος του, κάνοντας λόγο για λάσπη. «Ψάχνετε να βρείτε ένα Κατρούγκαλο στη ΝΔ» ανέφερε σκωπτικά.
Πηγή: skai.gr