Κλείσιμο

Κύπρος: Αποχωρεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros από την ΑΟΖ

Αποχωρεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros από την Κυπριακή ΑΟΖ όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, διαμήνυσε στην Άγκυρα, ότι η ΑΟΖ της Κύπρου, ενός κράτους-μέλους της ΕΕ, αποτελεί ζώνη προστατευόμενη από το ευρωπαϊκό δίκαιο. Κάθε προσβολή της, πρόσθεσε, «συνιστά προσβολή της ΕΕ και του ευρωπαϊκού δικαίου».

Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής, σημείωσε ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας δεν πρέπει να συνεχιστεί υπό αυτούς τους όρους, προσθέτοντας ότι αυτό το μήνυμα πρέπει να σταλεί στην ΕΕ. «Δεν ξεχνάμε ότι υπάρχει στρατός κατοχής στην Κύπρο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν και οι εταίροι μας» επισήμανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με την Ελλάδα, στις προσπάθειες που καταβάλλει για να πείσει για το αυτονόητο, ότι σε συνθήκες ύφεσης, ανεργίας και κοινωνικής εξαθλίωσης, δεν ευημερεί η ανάπτυξη» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ