Μοσκοβισί: Εργαζόμαστε σε καλό πνεύμα, αλλά ο χρόνος είναι μετρημένος

«Εργαζόμαστε σε καλό πνεύμα, αλλά δεν είναι απλά τα πράγματα» επισήμανε τη Δευτέρα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, προειδοποιώντας ότι «το χρονικό διάστημα που απομένει είναι μετρημένο, υπάρχουν προθεσμίες που πλησιάζουμε».

«Δεν είναι εύκολο, οι ομάδες εργάζονται μέρα και νύχτα και Σαββατοκύριακα και έχουν κινητοποιηθεί όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο γάλλος επίτροπος πρόσθεσε ότι γίνονται εδώ και μέρες διαβουλεύσεις, στο πλαίσιο της Ομάδας των Βρυξελλών, ενώ «συνεχίζουμε στην Αθήνα (σ.σ τα τεχνικά κλιμάκια), προκειμένου να συγκεντρώσουμε και όλα τα στοιχεία που απαιτούνται».

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε δε τη στήριξή του για την παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για τον ελληνικό λαό. Τόνισε μεν ότι είναι υπέρ τού να μην εμποδιστεί η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν τα δεινά της κοινωνίας και «γι' αυτό εργαζόμαστε».

Τόνισε μεν πως «βασικός στόχος είναι να ληφθούν υπόψη οι προτεραιότητες, με βάση και την επιθυμία του ελληνικού λαού, «αλλά από την άλλη πλευρά, και η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων, κάτι που είναι θεμελιώδους σημασίας».
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ