Μητσοτάκης: Εγκληματικό για τη χώρα οποιοδήποτε υπονοούμενο μη πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ

Οποιοδήποτε υπονοούμενο μη πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ θα είναι εγκληματικό για τη χώρα» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Οι συνέπειες είναι η άμεση και άτακτη χρεοκοπία. Μόνο τριτοκοσμικές χώρες δεν έχουν τιμήσει τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στα μέτρα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «το ζήτημα εξορθολογισμού του ΦΠΑ είναι σωστό, μπορεί να έχει κάποιο κόστος, αλλά πρέπει να δρομολογηθεί. Ο φόρος λίπους δοκιμάστηκε στη Δανία και απέτυχε παταγωδώς, δεν έβγαλε λεφτά και προκάλεσε πολύ μεγάλη αντίδραση, σχεδόν γελοιοποίησε την κυβέρνηση. Καλό είναι να κάνουν λίγη έρευνα, όσοι εισηγούνται αυτά τα μέτρα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ προέβλεψε νέο δάνειο και μνημόνιο υποστηρίζοντας: «Η χώρα θα χρειαστεί το επόμενο δεκαοκτάμηνο 35 δισ. ευρώ. Η μερική αποδέσμευση της δόσης του 1,9 δισ. θα μας λύσει το πρόβλημα για έναν με δύο μήνες. Από εκεί και πέρα, αν η χώρα δεν αποκτήσει κανονική πρόσβαση στις αγορές, όπως είχε δρομολογηθεί επί δικών μας ημερών, τότε μονίμως θα είναι εξαρτημένη από διακρατικό δανεισμό, τύπου πρώτου και δεύτερου μνημονίου».

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «επί της ουσίας επαναφέρει τους συνδικαλιστές στην εξουσία στο Δημόσιο, κινείται σε τελείως λάθος κατεύθυνση. Ένα τέτοιο νομοσχέδιο αποκλείεται να το ψήφιζε η Νέα Δημοκρατία». «Από τη στιγμή που υπάρχει ξεκάθαρη σύγκρουση συμφέροντος μεταξύ της επαγγελματικής διαδρομής του κ. Κατρούγκαλου και της πολιτικής πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει έχοντας νομοθετική αρμοδιότητα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερασπιστεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο» συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr