Παρασκευόπουλος: Παράδειγμα κακής λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα ο Λούμπιτς

Ως παράδειγμα κακής λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα έφερε ο Θόδωρος Παρασκευόπουλος, οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, την αποτρόπαια πράξη του συγκυβερνήτη του Airbus Α320 Αντρέας Λούμπιτς. Ο Λούμπιτς έριξε το αεροσκάφος της Germanwings στις Άλπεις παίρνοντας μαζί του στο θάνατο 149 ακόμη επιβαίνοντες.

Όσον αφορά τις πληρωμές των δόσεων προς τους δανειστές, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι «για μας το όριο είναι οι ανάγκες των πολιτών μας, αυτά προηγούνται» παρά τις προσπάθειες του Μαξίμου την Παρασκευή να ανασκευάσει τα σενάρια περί στάσης πληρωμών.

«Ο πρωθυπουργός το είχε πει ήδη από πριν από τις εκλογές, και αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση τότε η Ελλάδα δεν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της... Είναι πολύ καθαρό» σημείωσε.

Αναφορικά δε με τις δηλώσεις του προέδρου της Bundesbank Γενς Βάιντμαν ότι η ελληνική κυβέρνηση τζογάρει το μέλλον της ευρωζώνης, δήλωσε ότι «πάσχει από ακράτεια.» «Έχετε ακούσει κεντρικό τραπεζίτη να βγαίνει και να κάνει πολιτικές δηλώσεις; Θα πρέπει η Μέρκελ και ο Ντράγκι να τού τραβήξουν το αφτί, θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία της γερμανικής τράπεζας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 δεν σημαίνει ότι θα το έχουμε και συνεχώς» επισήμανε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης.

«Καμία χώρα, εκτός της Ζιμπάμπουε και του Σουδάν, δεν αρνήθηκε τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ, είναι όλες οι χώρες του κόσμου, δεν είναι μόνο η Ευρώπη» ανέφερε ο βουλευτής.

«Χάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, η χώρα δεν μπορεί να πάρει τα έσοδα που περιμένει χωρίς να λειτουργεί έστω και στοιχειωδώς έστω και προβληματικά» σημείωσε.

«Ο δημόσιος τομέας δεν λειτουργεί καλά στην Ελλάδα, όχι ο ιδιωτικός» απάντησε εξάλλου ο κ. Πλεύρης στον κ. Παρασκευόπουλο.
Πηγή: skai.gr