Βενιζέλος: Τα κυβερνητικά στελέχη είναι αιχμάλωτα των ψεμάτων τους

Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση «των κ.κ. Τσίπρα, Καμμένου, Βαρουφάκη» ότι είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη και δεν μπορεί να πάει ούτε στη ρήξη γιατί δεν έχει τέτοια κοινωνική και εθνική εντολή, ούτε στη στροφή προς την υπευθυνότητα γιατί δεν έχει τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και τα στελέχη της είναι αιχμάλωτα των ίδιων τους των ψεμάτων».

O Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε σε δηλώσεις του πως «το σύρσιμο πίσω-μπρος έχει όμως τεράστιο κόστος», και καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι «εντολή και δικαίωμα να μεταφέρουν την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο και να ακυρώσουν τις θυσίες και τα επιτεύγματα του λαού, δεν έχουν».

Μάλιστα υπενθύμισε ότι με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει να τοποθετηθεί η κυβέρνηση «απέναντι στις διάφορες δηλώσεις υπουργών, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, που αφήνουν ανοικτό το σενάριο της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, αν δεν γίνουν αποδέκτες οι ελληνικές προτάσεις και δεν δοθούν οι καθυστερημένες και οι τρέχουσες προφανώς δόσεις των δανείων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ».

«H γραπτή θέση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση είναι δυστυχώς ακόμη πιο ανεύθυνη, γιατί θέτει ανοικτά το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος και μονομερούς διακοπής της εξυπηρέτησης του χρέους, αν οι εταίροι μας δεν καταβάλλουν τις δόσεις των δανείων που χορηγούν στην Ελλάδα. Και όταν αντιλαμβάνεται τι λέει, διευκρινίζει ότι αυτό αφορά προγενέστερη φάση της διαπραγμάτευσης. Η ουσία όμως παραμένει».

Κάνοντας λόγο για «θέατρο της παράλογης θρασυδειλίας που έχει δυστυχώς ακόμη θεατές», ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ζητά από την Ευρώπη και το ΔΝΤ να εφαρμόσουν πιστά το μνημόνιο, το οποίο «η ίδια δήλωνε ότι θα καταργήσει και τώρα το αποζητά, αλλά αρνείται να πει το όνομά του».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «τίθενται πλέον επιτακτικά ερωτήματα που αφορούν την πορεία της χώρας για τα επόμενα πολλά χρόνια», τα οποία, μαζί με πολλά άλλα συναφή και εξίσου κρίσιμα όπως αναφέρει, «μπορούν να απαντηθούν μόνο από μια κυβέρνηση που έχει καθαρή γραμμή».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ